Irish coffee-1

 

Ingrediënten (4 pers)

n       125 ml slagroom

n       4 eetlepels donkere basterdsuiker

n       200 ml whisky (slijter)

n       500 ml versgezette sterke (dessert)koffie

n       cacaopoeder

n       hittebestendige (Irish coffee) glazen

 

Bereiding

n       In kom slagroom (dus zonder suiker!) met garde of handmixer niet stijfkloppen, maar zo dik en lobbig dat slagroom nog net van lepel afloopt

n       Glazen omspoelen met heet water en basterdsuiker en whisky erover verdelen

n       Koffie erbij schenken en al roerend suiker erin oplossen

n       Lepel met bolle kant naar boven vlak boven glas houden en met andere hand slagroom voorzichtig via lepel op koffie scheppen of schenken

n       Slagroom met cacaopoeder bestuiven

 

Tip

n       Serveer er een schaaltje met bonbons bij

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen