Geitenkaasjes in Kataifi

 

Ingrediėnten (4 pers)

n       ½ pak Kataifadeeg (draadjesdeeg, Turkse winkel)

n       2 stuks crotin (pittige geitenkaasjes)

n       vloeibare honing

Ingrediėntenvoor de salade

n       250 gr druiven zonder pit

n       1 takje verse rozemarijn

n       100 gr pijnboompitten

n       1 eetlepel olijfolie

n       boter

 

Bereiding

n       Snij de crotins in twee

n       Trek het deeg wat los en omwikkel de kaasjes er mee

n       Plaats de kaasjes in een cakejesvormen besprenkel ze met gesmolten boter

n       Bewaar ze in de diepvries

n       Bak ze een 20-tal minuten in een oven op 200°C tot het deeg mooi bruin kleurt

n       Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge pan

n       Halveer de druiven en verwijder de pitjes

n       Hak de “spiesjes” van de rozemarijn zeer fijn en meng samen met de druiven, wat olie en de pijnboompitten

n       Serveer de kaasjes op borden met de salade er naast en overgiet de kaasjes met honing

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen