Pompoensoep met kokosmelk en kerrie |
Gember en kerrie zorgen voor een frisse en pittige toets
in deze eenvoudig te bereiden soep.
Ingrediënten
(4 pers) n 500 gr pompoen n 1 preiwit n 1 banaan n 165 ml kokosmelk (blik) n 2 cm verse gember n 800 ml kippenbouillon (1½ blokje in 800 ml heet water) n 2 eetlepels olijfolie n 2 koffielepels kerrie (Topaz) n peper en zout Ingrediënten
voor de afwerking: n 1 dl room n 1 mespunt kerrie (Topaz) |
|
Bereiding
n
Snij het
preiwit in ringen
n
Schil de
pompoen en verwijder de pitten
n
Snij het
vruchtvlees in blokjes
n
Snij de
banaan in stukjes
n
Schil en
rasp het stukje gember
n
Kruid de
room met zout, peper en 1 mespunt kerrie en klop halfstijf op
n
Zet koel
weg tot u de soep opdient
n
Verwarm 2
eetlepels olijfolie in een kookpot en stoof de prei glazig (niet laten kleuren)
n
Voeg de
blokjes pompoen, de stukjes banaan, de geraspte gember en 2 koffielepels kerrie
toe en laat nog 5 minuten stoven
n
Overgiet
met kippenbouillon en kokosmelk, dek af en laat het geheel nog 15 à 20 minuten
koken op een zacht vuurtje
n
Mix de
soep fijn
n
Leng ze
indien nodig aan met wat water
n
Breng op
smaak met zout, peper en eventueel nog wat kerrie
n
Giet de
soep in soepkommetjes en verdeel over elk kommetje wat halfopgeklopte
kerrieroom
n
Zorg
ervoor dat de soep volledig bedekt is met room
n
Laat
kort kleuren onder de grill en dien meteen op
Tip
n
De
kerrieroom zorgt voor een geraffineerde afwerking maar de soep kan ook perfect
zonder de room worden gegeten
n
U kan de
soep nog een extra smaaktoets bezorgen door er ½ dl sherry aan toe te voegen