Pompoensoep met kokosmelk en kerrie

 

Gember en kerrie zorgen voor een frisse en pittige toets in deze eenvoudig te bereiden soep.

 

Ingrediënten (4 pers)

n       500 gr pompoen

n       1 preiwit

n       1 banaan

n       165 ml kokosmelk (blik)

n       2 cm verse gember

n       800 ml kippenbouillon (1½ blokje in 800 ml heet water)

n       2 eetlepels olijfolie

n       2 koffielepels kerrie (Topaz)

n       peper en zout

Ingrediënten voor de afwerking:

n       1 dl room

n       1 mespunt kerrie (Topaz)

 

Bereiding

n       Snij het preiwit in ringen

n       Schil de pompoen en verwijder de pitten

n       Snij het vruchtvlees in blokjes

n       Snij de banaan in stukjes

n       Schil en rasp het stukje gember

n       Kruid de room met zout, peper en 1 mespunt kerrie en klop halfstijf op

n       Zet koel weg tot u de soep opdient

n       Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een kookpot en stoof de prei glazig (niet laten kleuren)

n       Voeg de blokjes pompoen, de stukjes banaan, de geraspte gember en 2 koffielepels kerrie toe en laat nog 5 minuten stoven

n       Overgiet met kippenbouillon en kokosmelk, dek af en laat het geheel nog 15 à 20 minuten koken op een zacht vuurtje

n       Mix de soep fijn

n       Leng ze indien nodig aan met wat water

n       Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat kerrie

n       Giet de soep in soepkommetjes en verdeel over elk kommetje wat halfopgeklopte kerrieroom

n       Zorg ervoor dat de soep volledig bedekt is met room

n       Laat kort kleuren onder de grill en dien meteen op

 

Tip

n       De kerrieroom zorgt voor een geraffineerde afwerking maar de soep kan ook perfect zonder de room worden gegeten

n       U kan de soep nog een extra smaaktoets bezorgen door er ½ dl sherry aan toe te voegen

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen