Springboksteak met abrikozen-notensalsa

 

Ingrediënten (4 pers)

n       1 rode peper

n       200 gr gewelde abrikozen

n       3 eetlepels olie

n       2 teentjes knoflook, fijngehakt

n       2 bosuitjes, in ringetjes

n       75 gr gezouten cashewnoten, grofgehakt

n       4 springboksteaks, op kamertemperatuur

n       ½ zakje verse koriander (à 15 gr), fijngesneden

n       1 à 2 eetlepels limoensap

 

Bereiding

n       Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper in fijne blokjes snijden

n       Abrikozen met keukenschaar in stukjes knippen

n       In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en hierin peper, knoflook en bosuitjes 1 minuut fruiten

n       Abrikozen en cashewnoten toevoegen en 1 minuut meebakken

n       Pan van vuur nemen en megsel iets laten afkoelen

n       In grote koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en vlees in 6 à 8 minuten bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren

n       Vlees met zout en peper bestrooien en op warme borden leggen

n       Koriander en limoensap door abrikozen-cashewnotenmengsel mengen en naast vlees scheppen

n       Lekker met in bouillon gekookte rijst en sperziebonen

 

Kooktip

n       Dit recept smaakt ook prima met struisvogelbiefstuk of eendenborstfilet. Kijk voor de bereidingstijden op de verpakking. Als u de peper met zaadjes en al in blokjes snijdt, wordt de salsa nog pittiger

 

Wijntip

n       Volle, ronde, vaak wat kruidige rode wijn

 

Culinaire Kookclub Houthalen