Springboksteak met abrikozen-notensalsa |
Ingrediënten
(4 pers) n
1 rode peper n
200 gr gewelde abrikozen n
3 eetlepels olie n
2 teentjes knoflook, fijngehakt n
2 bosuitjes, in ringetjes n
75 gr gezouten cashewnoten, grofgehakt n
4 springboksteaks, op kamertemperatuur n
½ zakje verse koriander (à 15 gr), fijngesneden n 1 à 2 eetlepels limoensap |
|
Bereiding
n Peper halveren, zaadjes verwijderen
en peper in fijne blokjes snijden
n Abrikozen met keukenschaar in
stukjes knippen
n In koekenpan 1 eetlepel olie
verhitten en hierin peper, knoflook en bosuitjes 1 minuut fruiten
n Abrikozen en cashewnoten
toevoegen en 1 minuut meebakken
n Pan van vuur nemen en megsel
iets laten afkoelen
n In grote koekenpan 2 eetlepels
olie verhitten en vlees in 6 à 8 minuten bruin en van binnen rosé bakken,
halverwege keren
n Vlees met zout en peper
bestrooien en op warme borden leggen
n Koriander en limoensap door
abrikozen-cashewnotenmengsel mengen en naast vlees scheppen
n Lekker met in bouillon
gekookte rijst en sperziebonen
Kooktip
n Dit recept smaakt ook prima
met struisvogelbiefstuk of eendenborstfilet. Kijk voor de bereidingstijden op de
verpakking. Als u de peper met zaadjes en al in blokjes snijdt, wordt de salsa
nog pittiger
Wijntip
n Volle, ronde, vaak wat kruidige rode
wijn