Chocolade trifle

 

Ingrediënten (4 pers)

n       1 vanillestokje

n       700 ml melk

n       5 eierdooiers

n       85 gr suiker

n       1 eetlepel maïzena

n       75 gr pure chocolade

n       1 kleine cake

n       4 eetlepels Marsala

n       3 eetlepels Amaretto

 

Bereiding

n       Breng ½ liter melk met een in de lengte opengesneden vanillestokjes zachtjes aan de kook

n       Laat op een zacht vuur 20 minuten trekken

n       Klop de eierdooiers, suiker en de maïzena tot een schuimige massa

n       Zeef de melk boven een kom

n       Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en voeg ze aan de melk toe

n       Roer de hete melk beetje bij beetje door het eimengsel en giet de bereiding terug in de pan

n       Verhit heel langzaam

n       Blijf roeren met een houten lepel tot de vla net aan de kook is en bindt

n       Neem de pan van het vuur en verdeel de vla over 2 schalen

n       Breek 50 gr chocolade in stukjes en doe deze met de rest van de melk in een kom

n       Zet die in een pan met kokend water en laat de chocolade smelten

n       Roer de chocolade door de vla in een van de schalen

n       Snij de cake in plakjes en leg deze in 4 wijde glazen coupe of in een grote wijde schaal

n       Meng de Marsala en de Amaretto en schenk de drank over de cake

n       Giet wat gewone vla en vervolgens wat chocoladevla over de cake

n       Herhaal tot de vla op is

n       Laat de trifle afkoelen

n       Laat daarna 4 uur opstijven in de koelkast

n       Serveer met chocoladeschaafsel

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen