Papillot van mosselen met saffraan

 

 

Ingrediėnten (4 pers)

n    1 kg mosselen

n    1 sjalotje

n    1 teentje knoflook

n    ½ rode paprika

n    2 tomaten van 125 gr

n    20 gr verse koriander

n    150 gr champignons

n    ½ citroen

n    boter

n    1 takje verse tijm

n    zeezout

n    kerriepoeder

n    20 saffraandraadjes

n    peper en zout

n    1 dl droge witte wijn

n    stokbrood of toast

n    4 bladen aluminiumfolie van 29 x 58 cm (stevige soort)

 

 

Bereiding

n    Controleer de mosselen en verwijder de haartjes en schelpresten

n    Spoel ze meermaals in diep water en laat uitlekken

n    Pel en snipper het sjalotje en pel en pers het teentje knoflook

n    Schil de rode paprika met een aardappelschillertje en snij in 2

n    Verwijder de zaden en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes

n    Pel en snij de tomaten in 4, ontpit en snij vruchtvlees in kleine blokjes

n    Pluk en spoel de koriander en dep droog

n    Snij de champignons in dobbelsteentjes van 0.5 cm en besprenkel ze met citroensap

n    Glans de sjalotsnippers, de champignonblokjes en de geperste look in een noot boter

n    Voeg het takje tijm toe en roer er de paprika- en de tomatenblokjes door

n    Breng op smaak met wat zeezout en een minisnuifje kerriepoeder

n    Neem de pan van het vuur en verwijder het takje tijm

n    Vouw elk blad aluminiumfolie op elkaar tot 4 vierkanten van 29 op 29 cm

n    Vouw elk blad terug open en schik het onderste deel in een diep bord dat zo tot een kommetje gevormd wordt

n    Leg op elk stuk folie ¼ van de mosselen en verdeel er de groentemengeling over

n    Leg er telkens 5 saffraandraadjes op en kruid de mosselen met enkele draaien vers gemalen peper

n    Giet er 1 eetlepel droge witte wijn bij

n    Snij de korianderblaadjes fijn en verdeel ze over de mosselen.

n    Bedek de mosselen met de overblijvende helft folie

n    Dicht de papillotten door de randen goed over elkaar aan te drukken

n    Leg de papillotten op een ovenplaat

n    Gaar ze in een op 220°C voorverwarmde oven tot ze volledig bol staan en je een gesis kunt horen

n    Leg elke papillot in een diep bord en serveer onmiddellijk

n    Snij de papillot aan tafel open

n    Serveer met stokbrood of toast

 

 

Wijntip

n  Chardonnay

 

Culinaire Kookclub Houthalen