Kip met knoflook en tijm

 

 

Ingrediënten (8 pers)

n       2 flinke hoevekippen in stukken

n       2 hele bollen knoflook

n       2 eetlepels fijne suiker

n       12 stukjes tijm

n       4 blaadjes laurier

n       1 kg kleine aardappelen

n       2 dl kippenbouillon

n       boter

n       olijfolie

n       versgemalen peper en zout

 

 

Bereiding

n       Bak de stukken kip in hete boter en olijfolie rondom even aan

n       Bestrijk 2 ovenschalen met boter en schik er de kip in

n       Verwarm de oven voor op 195°C

n       Halveer 1 bol knoflook en maak de teentjes van de 2 bollen los

n       Doe ze in de pan met een bodempje water, een klontje boter en de suiker

n       Laat ze 5 min. zachtjes koken op laag vuur

n       Verdeel de knoflook met het vocht over de ovenschalen

n       Stop er de takjes tijm en de blaadjes laurier tussen

n       Schrap de aardappelen en leg ze rond de kip

n       Kruid met versgemalen peper en zout

n       Zet de schotel ongeveer 1 uur en 15 min in een voorverwarmde oven van 195°C

n       Verdeel de kippenbouillon na 40 min over de schalen en laat verder garen

n       Controleer of alles gaar is en serveer

 

 

Wijntip

n       Een warmbloedige Côtes du Rhône geserveerd op 15 à 16°C smaakt hierbij het lekkerst

 

Culinaire Kookclub Houthalen