Kip met knoflook en tijm |
Ingrediënten
(8 pers)
n 2 flinke hoevekippen in stukken
n 2 hele bollen knoflook
n 2 eetlepels fijne suiker
n 12 stukjes tijm
n 4 blaadjes laurier
n 1 kg kleine aardappelen
n 2 dl kippenbouillon
n boter
n olijfolie
n versgemalen peper en zout
Bereiding
n Bak de stukken kip in hete boter en
olijfolie rondom even aan
n Bestrijk 2 ovenschalen met boter en
schik er de kip in
n Verwarm de oven voor op 195°C
n Halveer 1 bol knoflook en maak de
teentjes van de 2 bollen los
n Doe ze in de pan met een bodempje water,
een klontje boter en de suiker
n Laat ze 5 min. zachtjes koken op
laag vuur
n Verdeel de knoflook met het vocht
over de ovenschalen
n Stop er de takjes tijm en de
blaadjes laurier tussen
n Schrap de aardappelen en leg ze rond
de kip
n Kruid met versgemalen peper en zout
n Zet de schotel ongeveer 1 uur en 15
min in een voorverwarmde oven van 195°C
n Verdeel de kippenbouillon na 40 min
over de schalen en laat verder garen
n Controleer of alles gaar is en
serveer
Wijntip
n Een warmbloedige Côtes du Rhône
geserveerd op 15 à 16°C smaakt hierbij het lekkerst