Koolsoep met kaas

 

Ingrediėnten (4 pers)

n       500 gr savooienkool of spitskool

n       1 grote ui

n       4 aardappels

n       25 gr boter

n       700 ml groentebouillon (eventueel van tablet)

n       1 theelepel kerriepoeder

n       versgemalen peper en zout

n       ½ liter melk

n       1 eetlepel gehakte basilicum (vers of diepvries)

n       150 gr geraspte Leidse of belegen kaas

n       1 eetlepel gehakte peterselie (vers of diepvries)

 

Bereiding

n       Snijd de savooienkool (of spitskool) in smalle reepjes

n       Snipper de gepelde ui

n       Schil de aardappels en snijd ze in blokjes

n       Smelt de boter en voeg de kool en de ui toe

n       Laat onder goed roeren de groenten iets slinken

n       Voeg de aardappels toe

n       Schenk de helft van de bouillon over de kool en de aardappels

n       Doe het deksel op de pan en laat alles op een lage stand in ± 15 minuten gaar worden

n       Voeg de kerriepoeder, de rest van de bouillon, peper en zout naar smaak en de melk bij de gestoofde kool en de aardappels

n       Roer alles goed door elkaar

n       Breng de soep aan de kook

n       Voeg basilicum en kaas toe

n       Strooi de peterselie over de koolsoep

Tip

n       In plaats van kerriepoeder is 1 eetlepel currypasta ook heel lekker

Wijntip

n       Neem een fris biertje voor de gezelligheid of een glaasje witte wijn van Jean Sablenay

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen