Koolsoep met kaas |
Ingrediėnten
(4 pers) n
500 gr
savooienkool of spitskool n
1 grote
ui n
4
aardappels n
25 gr
boter n
700 ml
groentebouillon (eventueel van tablet) n
1
theelepel kerriepoeder n
versgemalen
peper en zout n
½ liter
melk n
1
eetlepel gehakte basilicum (vers of diepvries) n
150 gr
geraspte Leidse of belegen kaas n
1
eetlepel gehakte peterselie (vers of diepvries) |
|
Bereiding
n Snijd de savooienkool (of spitskool) in smalle reepjes
n Snipper de gepelde ui
n Schil de aardappels en snijd ze in blokjes
n Smelt de boter en voeg de kool en de ui toe
n Laat onder goed roeren de groenten iets slinken
n Voeg de aardappels toe
n Schenk de helft van de bouillon over de kool en de
aardappels
n Doe het deksel op de pan en laat alles op een lage stand in
± 15 minuten gaar worden
n Voeg de kerriepoeder, de rest van de bouillon, peper en
zout naar smaak en de melk bij de gestoofde kool en de aardappels
n Roer alles goed door elkaar
n Breng de soep aan de kook
n Voeg basilicum en kaas toe
n Strooi de peterselie over de koolsoep
Tip
n
In plaats
van kerriepoeder is 1 eetlepel currypasta ook heel lekker
Wijntip
n
Neem een
fris biertje voor de gezelligheid of een glaasje witte wijn van Jean Sablenay