Groene Paassalade

 

Een echte voorjaarssalade met frisse veldsla en citroen en zachte smaken van asperges en ei.

 

Ingrediėnten (6 pers)

n       3 kleine eieren

n       200 gr groene aspergetips

n       4 rijpe tomaten

n       sap en rasp van ½ citroen

n       10 gr bieslook, fijn gesneden

n       versgemalen peper en zout

n       1 dl walnootolie

n       4 sneetjes oud wit brood

n       299 gr veldslamelange met bietenblad (swiss chard), rucola en andijvie

n       200 gr gekookte ham, in plakjes, in repen van ± 1 cm

n       uitsteekvormpjes vb in de vorm van paashaasjes

 

Bereiding

n       Kook de eieren in ± 7 minuten hard

n       Laat ze onder koud stromend water schrikken, pel ze en snij elk ei in 4 partjes

n       Kook de aspergetips in ruim water met zout in 4 ą 5 minuten beetgaar

n       Spoel ze onder koud stromend water, zodat het kookproces stopt

n       Laat de asperges op keukenpapier goed uitlekken

n       Ontvel de tomaten en schep de zaadjes met vocht eruit

n       Snij het vruchtvlees in blokjes

n       Wrijf het vocht van de zaadjes boven een kom door een zeef

n       Roer er het citroensap, het citroenrasp, de bieslook, 5 ą 6 eetlepels walnootolie tot een dressing

n       Breng op smaak met zout en peper

n       Steek met het uitsteekvormpje kleine figuurtjes uit de sneetjes brood

n       Bestrijk de broodfiguurtjes dun met olie en bak ze in een droge koekenpan knapperig bruin

n       Laat de croutons afkoelen

n       Schep de veldslamelange, asperges, tomaat en hamrepen luchtig door elkaar

n       Garneer met de partjes ei

n       Besprenkel met de dressing en bestrooi met de croutons

 

Tip

n       Of zet de salade op tafel met de dressing en een schaaltje met de croutons apart erbij

 

Wijntip

n        

 

Culinaire Kookclub Houthalen