Basilicumsoep met kwarteleitjes

 

Ingrediėnten (6 pers)

n       1 eetlepel boter of margarine

n       3 lente-uitjes, in dunne ringen

n       50 gr rijst

n       1 liter kippenbouillon(van 2 tabletten)

n       1 eetlepel citroensap

n       9 kwarteleitjes

n       50 gr basilicum

n       250 ml slagroom

n       versgemalen peper en zout

n       nootmuskaat

n       staafmixer en/of keukenmachine

 

Bereiding

n       Smelt de boter in een soeppan en bak hierin de lente-uiringen heel zachtjes aan

n       Schep de rijst erdoor en voeg de bouillon toe

n       Kook de rijst in 15 ą 20 minuten zachtjes gaar

n       Pureer het geheel met de staafmixer tot een licht gebonden soep

n       Roer het citroensap erdoor

n       Breng in een pannetje ruim water aan de kook

n       Leg de kwarteleitjes erin en kook ze ± 1 minuut

n       Laat de eitjes onder koud stromend water schrikken, pel en halveer ze

n       Pureer ¾ van de basilicum met de slagroom in de keukenmachine tot een heldergroene saus (niet te lang want dan wordt de slagroom stijf)

n       Snij de rest van de basilicumblaadjes in dunne reepjes*

n       Verwarm de soep (opnieuw) en roer de basilicumsaus erdoor

n       Warm de soep nog heel even door en voeg peper en zout naar smaak toe

n       Schep de basilicumsoep in 6 warme diep borden**

n       Leg de kwarteleitjes met de dooiers naar boven in de soep

n       Strooi de basilicumreepjes en een beetje nootmuskaat erover en serveer meteen

n       Lekker met lange dunne plakjes geroosterd stokbrood

 

Tip

n       * Leg voor mooie reepjes alle basilicumblaadjes op elkaar, rol ze op en snij dit rolletje in fijne reepjes

n       ** Als U de soep ook op het buffet wilt zetten: doe de soep over in een soepterrine en houd de soep warm op een rechaud. Serveer de kwarteleitjes en de basilicumreepjes er in mooie kommetjes apart bij.

 

Culinaire Kookclub Houthalen