Basilicumsoep met kwarteleitjes |
Ingrediėnten (6 pers) n
1 eetlepel
boter of margarine n
3
lente-uitjes, in dunne ringen n
50 gr rijst n
1 liter
kippenbouillon(van 2 tabletten) n
1 eetlepel
citroensap n
9
kwarteleitjes n
50 gr
basilicum n
250 ml
slagroom n
versgemalen
peper en zout n
nootmuskaat n
staafmixer
en/of keukenmachine |
|
Bereiding
n
Smelt de boter in een soeppan en
bak hierin de lente-uiringen heel zachtjes aan
n
Schep de rijst erdoor en voeg de
bouillon toe
n
Kook de rijst in 15 ą 20 minuten
zachtjes gaar
n
Pureer het geheel met de
staafmixer tot een licht gebonden soep
n
Roer het citroensap erdoor
n
Breng in een pannetje ruim water
aan de kook
n
Leg de kwarteleitjes erin en kook
ze ± 1 minuut
n
Laat de eitjes onder koud stromend
water schrikken, pel en halveer ze
n
Pureer ¾ van de basilicum met de
slagroom in de keukenmachine tot een heldergroene saus (niet te lang want dan
wordt de slagroom stijf)
n
Snij de rest van de
basilicumblaadjes in dunne reepjes*
n
Verwarm de soep (opnieuw) en roer
de basilicumsaus erdoor
n
Warm de soep nog heel even door en
voeg peper en zout naar smaak toe
n
Schep de basilicumsoep in 6 warme
diep borden**
n
Leg de kwarteleitjes met de
dooiers naar boven in de soep
n
Strooi de basilicumreepjes en een
beetje nootmuskaat erover en serveer meteen
n
Lekker met lange dunne plakjes
geroosterd stokbrood
Tip
n
* Leg voor mooie reepjes alle
basilicumblaadjes op elkaar, rol ze op en snij dit rolletje in fijne reepjes
n
** Als U de soep ook op het buffet
wilt zetten: doe de soep over in een soepterrine en houd de soep warm op een
rechaud. Serveer de kwarteleitjes en de basilicumreepjes er in mooie kommetjes
apart bij.