Gebakken lamszadel met rozemarijn en gegratineerde
venkel |
Pittig
vlees dat nog rozé is, beetgare groente in een romig kaassausje onder een goudkleurig
korstje. Hier scoor je mee.
Ingrediënten
(4 pers) n
1
lamszadel van ± 450 gr n
1 dl
vleesjus n
1
takje rozemarijn n
takje
tijm n
laurierblad n
1
wortel n
1
selderstengel n
1 ui n
1 dl
droge witte wijn n
een
klontje boter Ingrediënten
voor de groente n
12
venkelknollen n
1 dl
room n
50 gr
geraspte gruyèrekaas n
50 gr
roquefort n
snuifje
nootmuskaat n
1
takje bonenkruid |
|
Bereiding
n
Bak het vlees rondom aan in bruisende boter
n
Maak de selder, wortel en ui schoon
n
Snijd in grove stukken en doe dit samen met laurier,
rozemarijn en tijm bij het vlees
n
Schuif de pan in de op 200°C voorverwarmde oven en gaar
gedurende maximaal 20 minuten
n
Neem het vlees uit de pan en deglaceer met wijn
n
Doe er de vleesjus bij, laat goed opkoken en ⅓ van het vocht verdampen
n
Zeef de saus en werk af met een klontje boter
n
Halveer de venkelknollen, verwijder de harde kern en
snijd de knollen in reepjes
n
Houd het fijne loof apart
n
Dompel de venkelreepjes even onder in kokend water en
laat ze onmiddellijk schrikken onder de koude kraan
n
Verwarm de room, kruid met peper, zout en nootmuskaat en
voeg de venkel toe
n
Laat op een zacht vuurtje 5 minuutjes garen en roer er
dan de roquefort door
n
Verdeel de venkel over 4 individuele ovenschoteltjes,
bestrooi met de geraspte kaas en bonenkruid en gratineer onder de grill
Wijntip
n