Thaise aspergesoep met zalm |
Ingrediënten
(4 pers) n
18
witte of groene asperges n
150 gr
gerookte zalm blokjes n
Thaise
vissaus n
verse
sereh (citroengras) ± 5 cm fijn gesneden n
1 pot
visfond (± 4 dl) n
1
theelepel saffraan n
zout
naar behoefte |
|
Bereiding
n
Snij van
de al geschilde asperges van de onderkant 3 cm af
n
Kook ze
in ruim water en zout gedurende 3 minuten
n
Laat ze
afkoelen in het kookvocht
n
Besprenkel
de zalmblokjes met vissaus en laat ze 15 minuten hierin marineren
n
Doe in
een pan de visfond en vul deze met aspergekookvocht aan zodat het 6 dl wordt
n
Breng
dit met de sereh en saffraan aan de kook en laat dit gedurende 5 minuten tegen
de kook aan trekken
n
Naar
keus op smaak maken met zout
n
Verwarm
de soepborden of kommen, verdeel de in ± 3 cm gesneden warme asperges, doe daar
de visblokjes op en schenk hier de hete bouillon over
Tip
n
Voor een
romige variant een lepel crème fraîche toevoegen aan het kookvocht