Thaise aspergesoep met zalm

 

Ingrediënten (4 pers)

n       18 witte of groene asperges

n       150 gr gerookte zalm blokjes

n       Thaise vissaus

n       verse sereh (citroengras) ± 5 cm fijn gesneden

n       1 pot visfond (± 4 dl)

n       1 theelepel saffraan

n       zout naar behoefte

 

 

Bereiding

n       Snij van de al geschilde asperges van de onderkant 3 cm af

n       Kook ze in ruim water en zout gedurende 3 minuten

n       Laat ze afkoelen in het kookvocht

n       Besprenkel de zalmblokjes met vissaus en laat ze 15 minuten hierin marineren

n       Doe in een pan de visfond en vul deze met aspergekookvocht aan zodat het 6 dl wordt

n       Breng dit met de sereh en saffraan aan de kook en laat dit gedurende 5 minuten tegen de kook aan trekken

n       Naar keus op smaak maken met zout

n       Verwarm de soepborden of kommen, verdeel de in ± 3 cm gesneden warme asperges, doe daar de visblokjes op en schenk hier de hete bouillon over

 

Tip

n       Voor een romige variant een lepel crème fraîche toevoegen aan het  kookvocht

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen