Asperges traditioneel |
Ingrediėnten
(4 pers) n
24
asperges n
12
plakken beenham n
8
gekookte eieren n
12
aardappels n
boter n
fijn
gesneden bieslook |
|
Bereiding
n
Kook de
asperges volgens basis recept
n
Schil en
kook de aardappels, kook de eieren naar behoefte halfzacht, warm de ham op in
een beetje aspergekookvocht en verwarm de boter tot 'saus'
n
Dresseer
dit alles naar eigen keuze op een groot bord en bestrooi het met fijn gesneden
bieslook
Basisrecept |
Dit basisrecept komt
regelmatig terug in de overige recepten
Bereiding
n
Breng
een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg er zout aan toe (zo zout als de
zee!)
n
Groenten
in het algemeen nemen de eerste minuut smaak op
n
Schil de
asperges goed en doe de schillen in het zoute water, breng weer aan de kook en
laat zo'n 5 minuten flink doorkoken
n
Neem,
met een schuimspaan, de schillen uit de pan en leg de asperges in het
kookvocht, zorg dat ze ± 3 cm onder kookvocht staan, schep het overtollige
kookvocht uit de pan
n
Kookvocht
weer aan de kook laten komen en 3 ą 4 minuten laten koken, pan van het vuur,
asperges in het kookvocht helemaal laten afkoelen
n Vlak voor gebruik de kontjes van de
asperges afsnijden en de asperges verwarmen in een beetje kookvocht
|