Asperges traditioneel

 

Ingrediėnten (4 pers)

n       24 asperges

n       12 plakken beenham

n       8 gekookte eieren

n       12 aardappels

n       boter

n       fijn gesneden bieslook

 

Bereiding

n       Kook de asperges volgens basis recept

n       Schil en kook de aardappels, kook de eieren naar behoefte halfzacht, warm de ham op in een beetje aspergekookvocht en verwarm de boter tot 'saus'

n       Dresseer dit alles naar eigen keuze op een groot bord en bestrooi het met fijn gesneden bieslook

 

 


Basisrecept

 

Dit basisrecept komt regelmatig terug in de overige recepten

 

Bereiding

n       Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg er zout aan toe (zo zout als de zee!)

n       Groenten in het algemeen nemen de eerste minuut smaak op

n       Schil de asperges goed en doe de schillen in het zoute water, breng weer aan de kook en laat zo'n 5 minuten flink doorkoken

n       Neem, met een schuimspaan, de schillen uit de pan en leg de asperges in het kookvocht, zorg dat ze ± 3 cm onder kookvocht staan, schep het overtollige kookvocht uit de pan

n       Kookvocht weer aan de kook laten komen en 3 ą 4 minuten laten koken, pan van het vuur, asperges in het kookvocht helemaal laten afkoelen

n       Vlak voor gebruik de kontjes van de asperges afsnijden en de asperges verwarmen in een beetje kookvocht

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen