Kaastaart met noten

 

Ingrediënten (6 pers)

n       250 gr speculaaskoekjes

n       125 gr boter

n       500 gr verse volle kaas

n       250 gr fijne suiker

n       100 gr gepelde noten

n       2eetlepels bloem

n       3 eieren

n       250 ml room

n       citroensap

 

Bereiding

n         Verwarm de oven voor op 180°C

n         Bekleed een springvorm met bakpapier

n         Hou een paar noten apart

n         Maal de rest

n         Verkruimel de koekjes

n         Laat de boter smelten (niet kleuren)

n         Vermeng koekjes, boter en noten

n         Druk de pasta uit op de bodem van de vorm

n         Klop de kaas op met 150 gr fijne suiker, de bloem en de eieren

n         Voeg er de room aan toe

n         Roer glad

n         Schep de crème op de koekjesbodem

n         Bak de taart 30 à 40 minuten in het midden van de oven

n         Verwarm de rest van de suiker met 1 eetlepel water

n         Laat lichtjes karameliseren

n         Blus met een paar druppels citroensap

n         Schep er de hele noten door

n         Ontvorm de taart

n         Werk ze af met de gekarameliseerde noten

n         Laat afkoelen

 

Wijntip

n         Droog maar stevig wit, zoals Auslese 2001 van August Ziegler, een kruising van Riesling en Sylvaner uit de Duitse Pfalz

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen