Zomerse noedelsalade

 

Ingrediënten (4 pers)

n       250 gr rijstnoedels

n       2 eetlepels plantaardige olie

n       4 teentjes knoflook, uit de knijper

n       1 theelepel suiker

n       2 sjalotten, fijngesnipperd

n       2 eetlepels Japanse vissaus

n       1 eetlepel limoensap

n       2 zachte chilipepertjes, zonder zaadjes en in rondjes gesneden

n       ½ rode paprika, in fijne reepjes

n       ½ groene paprika, in fijne reepjes

n       2 wortelen, in julienne

n       1 rode ui, fijngesnipperd

n       2 lente-uitjes, in rondjes

n       verse koriander, naar smaak

n       plakjes limoen

 

Bereiding

n       Week de noedels in een kom heet water tot ze zacht zijn

n       Laat ze goed uitlekken

n       Verhit de olie in een pan en fruit er de knoflook en de sjalotten in aan

n       Doe er de suiker bij en laat nog even zachtjes fruiten

n       Meng het met de noedels en laat afkoelen

n       Vermeng in een slakom de vissaus, limoensap, chilipepertjes, paprikareepjes, wortel, rode ui en lente-uitjes

n       Meng er de noedels door

n       Kruid eventueel met peper en zout

n       Werk de salade af met verse koriander en plakjes limoen

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen