Koud-warm perzikensoepje

 

Ingrediënten (4 pers)

n       8 gele perziken

n       2 stengels citroengras

n       2 eetlepels korianderblaadjes, grof gehakt

n       ½ liter water

n       500 gr suiker

 

Bereiding

n       Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras

n       Snij de helft van het zachte deel in ringetjes

n       Vermeng het water met de suiker en het citroengras

n       Verwarm en laat even koken, tot de suiker opgelost is

n       Pel de perziken en verwijder de pit

n       Pocheer 4 perzikhelften even in het suikerwater en laat ze uitlekken

n       Snij de overige perziken in grove stukken en doe ze bij het suikerwater

n       Pureer met de staafmixer en laat het soepje afkoelen in de koelkast

n       Leg de warme halve perziken elk in een diep bordje

n       Giet er wat van de koude soep over en werk at met een takje koriander en een stukje citroengras

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen