Tilapiafilet met asperges en
witte-wijnsaus |
Ingrediėnten
(4 pers) n
4 tilapiafilets n
sap van 1 citroen n
3 sneetjes oud witbrood n
zout en versgemalen peper n
2 eiwitten n
25 gr boter Ingrediėnten
voor de saus n
2 sjalotjes n
400 ml droge witte wijn n
2 eetlepels gehakte peterselie (vers of diepvries) n
200 ml kookroom n
1 theelepels kerriepoeder Ingrediėnten
voor de asperges n
500 gr groene of witte asperges n
3 eetlepels olijfolie n
2 eetlepels gehakte basilicum (vers of diepvries) |
|
Bereiding
n
Begin met de saus: pel de sjalotjes en snipper ze
n
Breng in een pan de wijn met de sjalot en peterselie aan
de kook en kook dit op een hoge stand in ± 10 minuten in tot nog een derde van
de wijn over is
n
Wrijf intussen de tilapiafilets in met citroensap en laat
ze even liggen
n
Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine) en doe
het kruim over in een diep bord
n
Dep de tilapiafilets droog met keukenpapier, bestrooi ze
met zout en peper en haal ze door het losgeklopte eiwit
n
Wentel de tilapiafilets door het broodkruim en druk dit
goed aan
n
Zeef de ingekookte wijn boven een andere pan
n
Roer de kookroom en kerriepoeder erdoor en kook het
geheel nog ± 5 minuten tot een gebonden saus ontstaat
n
Snijd de asperges in schuine stukjes van 3 cm
n
Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de asperges ± 3
minuten
n
Voeg 50 ml water en zout en peper naar smaak toe en laat
de asperges in nog 2 ą 3 minuten gaar worden
n
Verhit de boter in een grote koekenpan, bak de
tilapiafilets in ± 6 minuten
n
Keer ze halverwege tot ze goudbruin en gaar zijn
n
Schep de basilicum door de asperges en schep ze op 4
borden
n
Rangschik de tilapiafilets erop
n
Schep de romige wijnsaus over de vis.
Wijntip
n
Een frisse riesling uit de Elzas of een Duitse riesling
classic maken het geheel extra lekker.