Tomatenmillefeuille |
Ingrediënten (4 pers) n 4 mooie tomaten n 1 krop sla n 8 ansjovisfilets n 100 gr verse geitenkaas (of
gorgonzola) n 1 stukje venkelgroen n een paar takjes rozemarijn n 1 eetlepel olijfolie |
|
Bereiding
n
Maak
de sla schoon, spoel en droog
n
Spoel
de tomaten en snij ze horizontaal in 4 dikke plakken
n
Snij
het venkelgroen en een paar naaldjes rozemarijn geel fijn
n
Doe
ze, samen met een eetlepel olijfolie bij de verse kaas en meng alles luchtig
door elkaar
n
Leg
een blad sla op de onderste plak tomaat
n
Schik
er 4 ansjovisfilets bovenop en leg er een tweede plak tomaat op
n
Besmeer
met een flinke laag kaas, ga verder met een plak tomaat, blad sla, laag kaas en
zet het kapje weer op de tomaat
n Serveer lekker fris
Tip
n De ansjovisfilets kunt U vervangen door een plak
rauwe ham of gekookte ham
Wijntip
n De zilte smaak van de ansjovis combineert alleen
met een wat zoetere wijn. Maar deze moet wel voldoende zuren hebben om ook te
passen bij de tomaten en de geitenkaas. Een halfdroge wijn uit het Duitse Baden
zal er prima bij smaken