Tomatenmillefeuille

 

Ingrediënten (4 pers)

n  4 mooie tomaten

n  1 krop sla

n  8 ansjovisfilets

n  100 gr verse geitenkaas (of gorgonzola)

n  1 stukje venkelgroen

n  een paar takjes rozemarijn

n  1 eetlepel olijfolie

 

voorgerecht-sept

Bereiding

n  Maak de sla schoon, spoel en droog

n  Spoel de tomaten en snij ze horizontaal in 4 dikke plakken

n  Snij het venkelgroen en een paar naaldjes rozemarijn geel fijn

n  Doe ze, samen met een eetlepel olijfolie bij de verse kaas en meng alles luchtig door elkaar

n  Leg een blad sla op de onderste plak tomaat

n  Schik er 4 ansjovisfilets bovenop en leg er een tweede plak tomaat op

n  Besmeer met een flinke laag kaas, ga verder met een plak tomaat, blad sla, laag kaas en zet het kapje weer op de tomaat

n  Serveer lekker fris

 

Tip

n  De ansjovisfilets kunt U vervangen door een plak rauwe ham of gekookte ham

 

Wijntip

n  De zilte smaak van de ansjovis combineert alleen met een wat zoetere wijn. Maar deze moet wel voldoende zuren hebben om ook te passen bij de tomaten en de geitenkaas. Een halfdroge wijn uit het Duitse Baden zal er prima bij smaken

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen