Soep van meloen met gebakken bacon

 

Ingrediënten (4 pers)

n  2 net rijpe meloenen (type kanteloep)

n  3 eetlepels rode port

n  4 draaien van de pepermolen (gemengde peper)

n  4 sneetjes bacon (ontbijtspek)

n  2 eetlepels gepelde pistachenoten natuur

 

soep-sept

Bereiding

n  Halveer de meloen

n  Verwijder de pitten en draden

n  Lepel het vruchtvlees uit de schil

n  Zet de lege maar intacte meloenhelften in de diepvriezer

n  Mix het vruchtvlees samen met de port en de peper

n  Zet 1 uur in de koelkast

n  Bak de bacon – net voor het opdienen – zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag

n  Laat uitlekken en verbrokkel in grove stukken

n  Hak de pistachenoten fijn

n  Verdeel de soep over de lege meloenhelften

n  Garneer met stukjes bacon en pistachenoot

n  Dien ijskoud op

 

Wijntip

n  Coteaux d’Ancenis 2005, gamay (rode wijn)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen