Gevulde paddestoelen met Ganda Ham

 

Ingrediënten (4 pers)

n  20 grote paddestoelen

n  12 dunne plakjes Ganda Ham

n  ¼ liter rode wijn (Côtes du Rhône)

n  1 ui

n  1 knoflookteentje

n  1 eetlepel olijfolie

n  een snuifje rozemarijn

n  gemalen kaas

n  paneermeel

n  ½ citroen

n  50 gr boter

 

Program Files\ScanWizard 5\My Images\0002-1007.jpg

Bereiding

n  Maak de paddestoelen schoon en trek de steeltjes uit

n  Doe de paddestoelhoedjes in een beboterde pot met een weinig water en citroensap

n  Kruid met peper en zout en dek af met een stukje boterpapier

n  Kook ze kort gaar

n  Fruit de versnipperde uien in olijfolie

n  Pers er de knoflook op, kruid met peper, zout en rozemarijn en doe er de fijngehakte paddestoelsteeltjes bij

n  Blus af met de rode wijn en laat zachtjes inkoken

n  Snijd de plakjes ham gelijk en hak de restjes in stukjes

n  Doe ze bij de afgekoelde champignonpuree en vul er de hoedjes mee op

n  Bestrooi met gemalen kaas en broodkruim

n  Leg op elke paddestoel een klontje boter en gratineer onder de grill van de oven

n  Presentatie: leg op een niet te warm, met olijfolie ingewreven bord, 3 sneetjes ham

n  Deponeer er 5 gevulde paddestoelen op en versier met kervel en peterselie

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen