Gevulde paddestoelen met Ganda Ham |
Ingrediënten
(4 pers) n 20 grote paddestoelen n 12 dunne plakjes Ganda Ham n ¼ liter rode wijn (Côtes du Rhône) n 1 ui n 1 knoflookteentje n 1 eetlepel olijfolie n een snuifje rozemarijn n gemalen kaas n paneermeel n ½ citroen n 50 gr boter |
|
Bereiding
n
Maak
de paddestoelen schoon en trek de steeltjes uit
n
Doe
de paddestoelhoedjes in een beboterde pot met een weinig water en citroensap
n
Kruid
met peper en zout en dek af met een stukje boterpapier
n
Kook
ze kort gaar
n
Fruit
de versnipperde uien in olijfolie
n
Pers
er de knoflook op, kruid met peper, zout en rozemarijn en doe er de fijngehakte
paddestoelsteeltjes bij
n
Blus
af met de rode wijn en laat zachtjes inkoken
n
Snijd
de plakjes ham gelijk en hak de restjes in stukjes
n
Doe
ze bij de afgekoelde champignonpuree en vul er de hoedjes mee op
n
Bestrooi
met gemalen kaas en broodkruim
n
Leg
op elke paddestoel een klontje boter en gratineer onder de grill van de oven
n
Presentatie:
leg op een niet te warm, met olijfolie ingewreven bord, 3 sneetjes ham
n
Deponeer
er 5 gevulde paddestoelen op en versier met kervel en peterselie