Basilicumsoep met kwarteleitjes

 

Ingrediėnten (6 pers)

n  1 eetlepel boter of margarine

n  3 lente-uitjes, in dunne ringen

n  50 gr rijst

n  1 liter kippenbouillon(van 2 tabletten)

n  1 eetlepel citroensap

n  9 kwarteleitjes

n  50 gr basilicum

n  250 ml slagroom

n  versgemalen peper en zout

n  nootmuskaat

n  staafmixer en/of keukenmachine

 

soep

Bereiding

n  Smelt de boter in een soeppan en bak hierin de lente-uiringen heel zachtjes aan

n  Schep de rijst erdoor en voeg de bouillon toe

n  Kook de rijst in 15 ą 20 minuten zachtjes gaar

n  Pureer het geheel met de staafmixer tot een licht gebonden soep

n  Roer het citroensap erdoor

n  Breng in een pannetje ruim water aan de kook

n  Leg de kwarteleitjes erin en kook ze ± 1 minuut

n  Laat de eitjes onder koud stromend water schrikken, pel en halveer ze

n  Pureer ¾ van de basilicum met de slagroom in de keukenmachine tot een heldergroene saus (niet te lang want dan wordt de slagroom stijf)

n  Snij de rest van de basilicumblaadjes in dunne reepjes*

n  Verwarm de soep (opnieuw) en roer de basilicumsaus erdoor

n  Warm de soep nog heel even door en voeg peper en zout naar smaak toe

n  Schep de basilicumsoep in 6 warme diep borden**

n  Leg de kwarteleitjes met de dooiers naar boven in de soep

n  Strooi de basilicumreepjes en een beetje nootmuskaat erover en serveer meteen

n  Lekker met lange dunne plakjes geroosterd stokbrood

 

Tip

n  * Leg voor mooie reepjes alle basilicumblaadjes op elkaar, rol ze op en snij dit rolletje in fijne reepjes

n  ** Als U de soep ook op het buffet wilt zetten: doe de soep over in een soepterrine en houd de soep warm op een rechaud. Serveer de kwarteleitjes en de basilicumreepjes er in mooie kommetjes apart bij.

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen