Rol rosbief met nori, komkommer, wortel

 

Ingrediënten (4 pers)

n  150 gr gebraden rosbief, in plakjes

n  1 blad nori, In repen geknipt (afdeling Japanse waren)

n  1/3 komkommer

n  Japanse zoetzure gember (te koop in potjes)

n  100 gr geraspte wortel reepjes, rammenas of radijs

Ingrediënten voor de saus

n  3 eetlepels sojasaus

n  3 eetlepels minin (Japanse rijstazijn)

n  2 eetlepels olie

n  gemberpoeder of geraspte verse gember

 

Boodschappen-oktober22006\2001.jpg

Bereiding

n  Leg 4 repen nori op een werkplank en dek af met een snede rosbief

n  Legt op elk stuk vlees reepjes komkommer, wortel, rammenas of radijs en een stukje zoetzure gember

n  Rol alles op tot mooie rolletjes (gebruik eventueel een sishimatje bij het oprollen)

n  Meng de ingrediënten voor de saus

n  Leg de rolletjes op tapasbordjes, besprenkel met saus en versier met rammenas of radijs

 

 

 

 


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen