Rol rosbief met nori, komkommer, wortel |
Ingrediënten
(4 pers) n 150 gr gebraden rosbief, in
plakjes n 1 blad nori, In repen
geknipt (afdeling Japanse waren) n 1/3 komkommer n Japanse zoetzure gember (te
koop in potjes) n 100 gr geraspte wortel
reepjes, rammenas of radijs Ingrediënten
voor de saus n 3 eetlepels sojasaus n 3 eetlepels minin (Japanse
rijstazijn) n 2 eetlepels olie n gemberpoeder of geraspte
verse gember |
|
Bereiding
n Leg 4 repen nori op een
werkplank en dek af met een snede rosbief
n Legt op elk stuk vlees reepjes
komkommer, wortel, rammenas of radijs en een stukje zoetzure gember
n Rol alles op tot mooie
rolletjes (gebruik eventueel een sishimatje bij het oprollen)
n Meng de ingrediënten voor de
saus
n Leg de rolletjes op tapasbordjes,
besprenkel met saus en versier met rammenas of radijs