Moules à la Marinière met pompoen

 

Mosselen en pompoen, een verrassend duo. Mosselsoep gebaseerd op een franse klassieker. Ze wordt gebonden en op smaak gebracht met pompoen.

 

Ingrediënten (4 pers)

n  1 kg mosselen

n  675 gr pompoen, zonder zaadjes en grof gehakt

n  3 dl droge witte wijn

n  zeste en sap van 1 citroen

n  1 blaadje laurier

n  15 ml olijfolie

n  1 ui, gehakt

n  1 teen knoflook, fijngesnipperd

n  9 dl groentebouillon

n  2 eetlepels verse dille, gehakt

n  partjes citroen om te garneren

n  zout en zwarte peper van de molen

 

Boodschappen-oktober22006\3.jpg

Bereiding

n  Schrob de mosselen schoon en verwijder de baarden

n  Gooi de mosselen die open zijn en niet dichtgaan als U er op tikt, weg en doe de rest in een grote pan

n  Giet er de witte wijn bij

n  Voeg er het citroensap en de zeste aan toe samen met de laurier

n  Leg en deksel op de pan en kook de mosselen in ± 5 minuten gaar

n  Schud af en toe om

n  Laat de mosselen uitlekken

n  Zeef en bewaar het kookvocht

n  Haal de mosselen uit de schelp

n  Hou een paar exemplaren mét schelp apart voor de afwerking

n  Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui en de knoflook ± 5 minuten tot ze zacht zijn

n  Voeg er de pompoen en het mosselvocht aan toe

n  Breng aan de kook en laat zonder deksel 5 minuten zachtjes koken

n  Giet er de groentebouillon bij en laat nog 25 minuten koken tot de pompoen uit elkaar valt

n  Laat de soep iets afkoelen en mix ze glad

n  Giet ze weer in de pan en kruid royaal met peper en zout

n  Doe de gehakte dille en de mosselen in de pan en breng nog even aan de kook

n  Schep de soep in warme bordjes en garneer met mosselen in de schelp

n  Geef er partijtjes citroen bij

 

 


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen