Gebraden
hazenrug met gebakken prei, pastinaak, spinazieroomgratin en tijmsaus |
Ingrediënten
(4 pers) n 2 hazenruggen met niertjes n boter n 8 middelgrote vastkokende
aardappelen n 2 kleine pastinaken n 4 takken tijm n 3 dl gevogeltefond n 3 dl wildfond n 1 fijngehakte sjalot n 2½ dl room n 1 dikke prei |
|
Bereiding
n Verwarm de oven voor op 180°C
n Ontvlies de hazenruggen zoveel
mogelijk
n Bak langs alle kanten dicht in
boter
n Kruid met peper en zout
n Braad verder in de oven maar
niet langer dan 8 à 10 minuten
n Laat 10 minuten rusten
n Het vlees moet roder zijn dan
rosé
n Snij de ongeschilde
aardappelen in plakken, de pastinaak in repen en bak beide gaar in boter
n Kruid met peper en zout
n Kook de fonds met sjalot en 1
tak tijm in tot de helft,
n Voeg room toe en laat inkoken
tot sausdikte
n Zeef en kruid met peper en
zout
n Maak de prei schoon, snij in
rondjes van 2 cm en bak krokant in boter
n Kruid met peper en zout
n Serveer met de ontbeende
hazenruggen, de niertjes, groenen en saus
n Versier met tijm
Spinazieroomgratin |
Ingrediënten
(4 pers) n 1 pak panklare aardappelschijfjes (700 gr) n 1 pak bladspinazie (diepvries, 450 gr), ontdooid n 1 teentje knoflook, fijngesneden n 125 ml slagroom n 50 gr geraspte oude kaas |
|
Bereiding
n
Verwarm
de oven voor op 200°C
n
Leg
de aardappelschijfjes in de ovenschaal en de spinazie erbovenop
n
Bestrooi
met zout en peper
n
Roer
de knoflook door de slagroom en schenk over de schotel
n
Bestrooi
met geraspte kaas
n
Bak
de roomgratin in 20 à 25 minuten goudbruin