Gebraden hazenrug met gebakken prei, pastinaak, spinazieroomgratin en tijmsaus

 

Ingrediënten (4 pers)

n  2 hazenruggen met niertjes

n  boter

n  8 middelgrote vastkokende aardappelen

n  2 kleine pastinaken

n  4 takken tijm

n  3 dl gevogeltefond

n  3 dl wildfond

n  1 fijngehakte sjalot

n  2½ dl room

n  1 dikke prei

 

Boodschappen-oktober22006\1.jpg

Bereiding

n  Verwarm de oven voor op 180°C

n  Ontvlies de hazenruggen zoveel mogelijk

n  Bak langs alle kanten dicht in boter

n  Kruid met peper en zout

n  Braad verder in de oven maar niet langer dan 8 à 10 minuten

n  Laat 10 minuten rusten

n  Het vlees moet roder zijn dan rosé

n  Snij de ongeschilde aardappelen in plakken, de pastinaak in repen en bak beide gaar in boter

n  Kruid met peper en zout

n  Kook de fonds met sjalot en 1 tak tijm in tot de helft,

n  Voeg room toe en laat inkoken tot sausdikte

n  Zeef en kruid met peper en zout

n  Maak de prei schoon, snij in rondjes van 2 cm en bak krokant in boter

n  Kruid met peper en zout

n  Serveer met de ontbeende hazenruggen, de niertjes, groenen en saus

n  Versier met tijm

 

 


Spinazieroomgratin

 

Ingrediënten (4 pers)

n  1 pak panklare aardappelschijfjes (700 gr)

n  1 pak bladspinazie (diepvries, 450 gr), ontdooid

n  1 teentje knoflook, fijngesneden

n  125 ml slagroom

n  50 gr geraspte oude kaas

 

http://cmgtcontent.ahold.com/cmgtcontent/media//000405900/000/000405926_001_FRAL06100173_200.jpg

Bereiding

n  Verwarm de oven voor op 200°C

n  Leg de aardappelschijfjes in de ovenschaal en de spinazie erbovenop

n  Bestrooi met zout en peper

n  Roer de knoflook door de slagroom en schenk over de schotel

n  Bestrooi met geraspte kaas

n  Bak de roomgratin in 20 à 25 minuten goudbruin

 


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen