Geglaceerde perencrème

 

Ingrediënten (4 pers)

n  4 gestoofde peren (zie Bereiding Stoofpeertjes))

n  2 dl melk

n  2 eetlepels suiker (afgestreken)

n  1 eetlepel perenlikeur

n  1 eetlepel maïszetmeel (afgestreken)

n  1 ei

Voor de versiering

n  2 eetlepel poedersuiker

n  2 eetlepels amandelschilfers

n  enkele rode vruchten zoals aardbeien, frambozen, enz

 

http://www.colruyt.be/colruyt/static/koken/recepten/assets/maand3.jpg

Bereiding

n  Laat de peren uitlekken en vang ½ dl sap op

n  Klop met de garde van uw mixer het ei met de suiker tot een vrij dikke massa (het best in een hoge beker)

n  Voeg al kloppend het maïszetmeel toe

n  Breng de melk aan de kook en giet ze op de luchtige eiermassa

n  Zet nog even op het vuur en roer verder tot de crème dikt (niet laten koken)

n  Neem de pan van het vuur

n  Voeg ½ dl sap van de peren toe en 1 eetlepel perenlikeur

n  Klop met de mixer tot een homogene crème

n  Verdeel de perencrème over 4 borden

n  Schik er een in waaiervorm gesneden halve peer bovenop.

n  Bestrooi met amandelschilfers en poedersuiker

n  Laat even kleuren onder de grill en versier de borden met de rode vruchten

 

 

Peren in siroop- zelf maken

 

 


Stoofpeertjes

 

Ingrediënten

n  8 stoofpeertjes, liefst met steeltje

n  1 fles witte wijn

n  200 gr geleisuiker

n  1 citroen

n  1 vanillestokje

n  1 kaneelstokje

 

Boodschappen-oktober22006\b19-t5en-6.jpg

Bereiding

n  Schil de peertjes vanaf de schil naar beneden met een dunschiller

n  Verwijder het klokhuis vanaf de onderkant met een meloenboortje of appelboor

n  De peren blijven daardoor na het stoven mooi staan

n  Zet de peertjes in een pannetje, voeg de wijn en de suiker toe en zorg ervoor dat de peren onder staan

n  Boen de citroenen schoon en schil ze met een dunschiller

n  Voeg de schilletjes bij de peren

n  Halveer de citroen en pers deze

n  Voeg het sap en de uitgeperste citroenhelften bij de peren

n  Snij het vanillestokje open en leg het er samen met het kaneelstokje bij

n  Breng de peertjes aan de kook en laat ze daarna zachtjes garen

n  Zorg dat de peertjes onder het vocht blijven, leg eventueel een bordje op de peren zodat ze onder blijven staan

 

Tip

n  Voeg eens rode wijn of bessensap toe zodat de peertjes rood stoven

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen