Hertenkalffilet vergezeld van een torentje
broccolipuree en rode biet, spaghetti van schorseneren, meli-melo van
bospaddestoelen en een sausje van vlierbessensiroop |
Ingrediėnten
(4 pers) n
180
gr filet van hertenkalf per persoon n
1
rode biet n
1 bundel
schorseneren n
1
citroen n
2
broccoli n
½
kg mengeling van boschampignons (cantharellen, hoorn des overvloeds enz.) n
8
kleine aardappelen n
1
dl vlierbessensiroop n
½
liter wildfond n
2
dl gevogeltebouillon n
boter
n
nootmuskaat n
peterselie |
|
Bereiding
n
De
rode biet gaarkoken, schillen en in fijne plakjes van 6 cm doorsnede snijden
(reken 2 schijfjes per persoon)
n
De
broccoli reinigen en gaarkoken
n
De
groenten laten uitlekken en cutteren tot een homogene massa
n
Kruiden
met peper, zout, nootmuskaat en opkloppen met malse boter
n
De
aardappelen tot paddestoelen uitsnijden: van een kant een plakje snijden, met
een appelboor aan de snijkant tot halverwege de overgebleven aardappel
insnijden en rondom wegsnijden, zodat er een paddestoelvorm ontstaat
n
Deze
gaarkoken in gevogeltebouillon en warm houden
n
De
schorseneren schillen, reinigen in water met citroensap en in lange julienne
snijden
n
De
wortelgroente aanstoven in een weinig boter
n
Kruiden
met peper, zout en nootmuskaat
n
Een
beetje room toevoegen en kort laten koken
n
De
paddestoelen reinigen, aanstoven in boter met fijngesnipperde sjalot en kruiden
met peper en zout
n
Afwerken
met gehakte peterselie
n
Alle
groenten warm houden
n
Het
vlees langs alle kanten bruinschroeien
n
Kruiden
met peper en zout en verder laten garen in een oven van 180°C
n
Het
vlees warm houden
n
½
liter wildfond met 1 dl vlierbessensiroop tot de helft laten inkoken en het
gezeefde braadvocht toevoegen
n
Kruiden
met peper en zout en de saus opkloppen met klontjes koude boter
n
Maak
een torentje van broccolimousse en rode biet
n
Leg
het vlees in het midden van het bord
n
Schik
daarrond het broccolitorentje met de spaghetti van schorseneren, de meli-melo
van bospaddestoelen en de paddestoelaardappelen
n
Giet
de saus gedeeltelijk over het vlees