Bonbon van fillodeeg gevuld met exotisch fruit met mangocoulis en mispelsorbet

 

Ingrediënten (4 pers)

n  12 vellen fillodeeg

n  1 mango

n  1 ananas

n  1 kaki

n  1 papaja

n  coulis van mango

n  4 bolletjes mispelsorbet (of andere sorbet)

n  bloemsuiker

n  4 muntblaadjes

Ingrediënten mangocoulis 1 (4 pers)

n  1goed rijpe mango

n  3 eetlepels rietsuiker

n  2 eetlepels sap van groene citroen

Ingrediënten mangocoulis 2 (4 pers)

n  250 gr mangovlees

n  3 dl water

n  120 gr suiker

n  1zakje vanillesuiker (indien gewenst)

Ingrediënten mispelsorbet

n  sap van ½ limoen

n  100 gr suiker

n  250 gr vruchtvlees van mispels

 

Bereiding mangocoulis 1

n  Snij het vlees van de pit

n  Verwijder de schil

n  Maak fijn in mixer en voeg de rietsuiker en het citroensap toe

n  Maak er een homogene gladde saus van

n  Voeg indien nodig een beetje water toe

Bereiding mangocoulis 2

n  Kook op een zeer zacht vuurtje gedurende 10 minuten 3 dl water en los hierin 120 gr suiker op

n  Mix 250 gr mangovlees en voeg toe aan de suikersiroop

n  Voeg eventueel een zakje vanillesuiker toe

n  Laat nog 5 minuten zachtjes koken

 

Bereiding mispelsorbet

n  Breng 100 ml water aan de kook en los hierin 100 gr suiker op

n  Kook gedurende 2 minuten op een zacht vuurtje

n  Voeg het vruchtvlees van de mispels toe en het sap van ½ limoen

n  Mix goed

n  Laat et opstijven in de diepvrieskast minstens 3 uur of in een ijsmachine

 

Bereiding bonbon van fillodeeg

n  Snijd het fruit in gelijke blokjes en stoof ze kort in boter en suiker tot een homogene massa

n  Laat afkoelen

n  Neem 3 vellen filodeeg van ± 15 op 20 cm per persoon

n  Leg in het midden 2 grote eetlepels van de vruchtencompote

n  Vouw de vellen dicht en verpak zoals een bonbon (de uiteinden dichtdraaien)

n  Leg de bonbons op een bakplaat, bedekt met bakpapier

n  Laat ze kleuren in een oven van 200°C

 

Afwerking

n  Giet op ieder bord wat mangocoulis

n  Leg de bonbon in het midden van het bord en werk af met een bolletje mispelsorbet

n  Bestrooi met bloemsuiker, versier met een takje munt en dien onmiddellijk op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen