Evermedaillons, gegratineerde selder met appelen
en feta |
Ingrediënten
(4pers) n 1 knolselder n 1 liter melk n 1 snuifje nootmuskaat n 3 groene appelen (Granny Smith) n bakboter n 100 gr feta n 4 everjongmedaillons n 100 gr boter n 600 ml groene-pepersaus n 1 eetlepel rode-bessengelei n 4 renetappelen n 1 koffielepel paprikapoeder n versgemalen peper en zout |
|
Bereiding
n
Voor
de gratin:
n
Schil
de selder en snijd hem in blokjes
n
Giet
de selder in een steelpan met melk, muskaat, peper en zout
n
Breng
aan de kook, zet halfweg het deksel op de pan en laat gedurende 10 minuten op
een matig vuur sudderen
n
Schil
de appelen, maak ze schoon en snijd ze in blokjes
n
Voeg
ze toe aan de selder en laat het geheel nog 10 minuten op een zacht vuur koken
n
Laat
uitlekken en maak het geheel tot een fijne puree met een beetje kookvocht
n
Giet
in een beboterde gratineerschotel en bestrooi met kruimels feta
n
Laat
gedurende 5 minuten bruin bakken in een op 210°C voorverwarmde oven
n
Voor
de medaillons:
n
Laat
de evermedaillons gedurende 5 minuten aan elke kant bruin bakken in 50 gr hete
boter
n
Leg
ze opzij
n
Blus
de bakbodem met de pepersaus en voeg daarna de rode bessengelei toe
n
Schil,
was en snijd de appelen in dikke schijfjes
n
Bestrooi
ze met paprika en spreid ze uit op een gratineerschotel
n
Overgiet
ze met de rest van de gesmolten boter en laat ze gedurende 3 minuten aan elke
kant in een op 180°C voorverwarmde oven bruin bakken
n
Dien
de met saus overgoten evermedaillons samen met de appelen en de gegratineerde
selder op
Wijntip
n
Crozes-Hermitage
A.C. 2003 – droge witte wijn