Evermedaillons, gegratineerde selder met appelen en feta

 

Ingrediënten (4pers)

n  1 knolselder

n  1 liter melk

n  1 snuifje nootmuskaat

n  3 groene appelen (Granny Smith)

n  bakboter

n  100 gr feta

n  4 everjongmedaillons

n  100 gr boter

n  600 ml groene-pepersaus

n  1 eetlepel rode-bessengelei

n  4 renetappelen

n  1 koffielepel paprikapoeder

n  versgemalen peper en zout

 

Evermedaillons, gegratineerde selder met appelen en feta

Bereiding

n  Voor de gratin:

n  Schil de selder en snijd hem in blokjes

n  Giet de selder in een steelpan met melk, muskaat, peper en zout

n  Breng aan de kook, zet halfweg het deksel op de pan en laat gedurende 10 minuten op een matig vuur sudderen

n  Schil de appelen, maak ze schoon en snijd ze in blokjes

n  Voeg ze toe aan de selder en laat het geheel nog 10 minuten op een zacht vuur koken

n  Laat uitlekken en maak het geheel tot een fijne puree met een beetje kookvocht

n  Giet in een beboterde gratineerschotel en bestrooi met kruimels feta

n  Laat gedurende 5 minuten bruin bakken in een op 210°C voorverwarmde oven

n  Voor de medaillons:

n  Laat de evermedaillons gedurende 5 minuten aan elke kant bruin bakken in 50 gr hete boter

n  Leg ze opzij

n  Blus de bakbodem met de pepersaus en voeg daarna de rode bessengelei toe

n  Schil, was en snijd de appelen in dikke schijfjes

n  Bestrooi ze met paprika en spreid ze uit op een gratineerschotel

n  Overgiet ze met de rest van de gesmolten boter en laat ze gedurende 3 minuten aan elke kant in een op 180°C voorverwarmde oven bruin bakken

n  Dien de met saus overgoten evermedaillons samen met de appelen en de gegratineerde selder op

 

Wijntip

n  Crozes-Hermitage A.C. 2003 – droge witte wijn

 

 

 


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen