Pavlova rollade van mango en passievrucht

Dit dessert smaakt het best wanneer het half bevroren is

Ingrediënten (8 pers) voor de meringue

n  2 theelepels maïzena

n  2 theelepels wijnazijn

n  2 theelepels instant koffie

n  5 eiwitten

n  200 gr bruine basterdsuiker

n  een handjevol pistachenoten in de lengte gehalveerd

Ingrediënten voor de vulling

n  1 kleine mango

n  250 gr mascarpone

n  1½ dl koksroom

n  1 passievrucht

Ingrediënten voor de garnering

n  poedersuiker

19.jpg

 

Bereiding

n  Verwarm de oven voor op 140°C (hete lucht op 120°C)

n  Bekleed een Swiss rol bakblik (bakplaat met schuine rand om de bisquit met confituur op te rollen) van 33 x 23 cm met bakpapier

n  Roer voor de meringue de maïzena, koffie en azijn door elkaar en zet terzijde

n  Klop de eiwitten stijf en voeg nu, lepel voor lepel, de suiker toe tot het mengsel redelijk dik is

n  Klop nu het koffiemengsel erdoor

n  Schep het meringuemengsel op het bakpapier en smeer voorzichtig uit

n  Bestrooi met de pistachenootjes en bak 35 à 40 minuten krokant

n  Maak intussen de vulling

n  Snijd de mango rondom in en maak los van de pit

n  Verwijder de schil en hak het vruchtvlees fijn

n  Klop de mascarpone en roer de stukjes mango erdoor

n  Klop de room stijf en roer door het mangomengsel

n  Halveer de passievrucht, schep de inhoud uit de schil en zet tot gebruik terzijde

n  Neem de meringue uit de oven en laat 10 minuten in het blik afkoelen

n  Neem uit het blik en leg met het papier aan de onderzijde op een rooster

n  Bestrooi een vel bakpapier met poedersuiker en leg hierop de volledig afgekoelde meringue met het papier naar boven

n  Verwijder nu het bakpapier van de meringue en smeer de vulling hierover uit

n  Besprenkel met de passievrucht en maak met behulp van het onderliggende papier een rol

 

Eenvoudig in te vriezen

n  Leg de pavlova op een snijplank en vries onbedekt in

n Onbedekt invriezen wil zeggen dat het gerecht zonder het te omwikkelen of in te pakken in de vriezer wordt gezet tot het stevig is. Pas wanneer dit het geval is kan het ingepakt of omwikkeld worden waardoor het zijn vorm behoudt. Dit is de handigste manier om zacht of kwetsbaar voedsel in te vriezen.

n  Wikkel in folie en bewaar maximaal 1 maand in de vriezer

 

Eenvoudig te serveren

n  Verwijder de folie en ontdooi ± 60 minuten in de koelkast

n  Bestrooi met poedersuiker en serveer in plakken

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen