Goudvis met een hart van goud

 

Ingrediënten (2 pers)

n  2 wortelen

n  1 sjalot

n  Solo

n  1 dl droge witte wijn

n  1 dl kippen bouillon

n  2 takjes basilicum

n  1 eetlepel olie

n  4 knorhaantfilets met vel van ± 50gr elk

n  1 avocado

n  een geutje citroensap

n  peper en zout

 

Bereiding

n  Maak de wortelen schoon en snij ze in kleine stukjes

n  Pel de sjalot en snipper ze fijn

n  Smelt een nootje Solo en stoof de wortelstukjes en de sjalotsnippers

n  Voeg er de witte wijn, de kippenbouillon en 2 basilicumblaadjes aan toe

n  Laat de groenten volledig gaar stoven

n  Mix de bereiding vervolgens fijn en giet de saus 2 maal door een zeef

n  Breng op smaak met een nootje Solo, peper en zout

n  Hou warm op een zacht vuurtje

n  Verhit de olie en leg er de knorhaanfilets, met de velzijde naar onder, in

n  Draai de filets vervolgens om en kruid ze met peper en zout

n  Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel er het vruchtvlees uit

n  Pureer het vruchtvlees, samen met het citroensap en breng het verder op smaak met peper en zout

n  Schep de puree in een puntzak en spuit een hart op elk bord

n  Giet de wortelcoulis in de harten en leg er de stukjes vis op

n  Versier de hartjes bovenaan met een takje basilicum

 

Wijntip

n  Een glaasje Liebfraumilch of droge rosé

 

 

 

 


 

 


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen