Goudvis met een hart
van goud |
Ingrediënten
(2 pers) n 2 wortelen n 1 sjalot n Solo n 1 dl droge witte wijn n 1 dl kippen bouillon n 2 takjes basilicum n 1 eetlepel olie n 4 knorhaantfilets met vel
van ± 50gr elk n 1 avocado n een geutje citroensap n peper en zout |
|
Bereiding
n Maak de wortelen schoon en
snij ze in kleine stukjes
n Pel de sjalot en snipper ze
fijn
n Smelt een nootje Solo en stoof
de wortelstukjes en de sjalotsnippers
n Voeg er de witte wijn, de
kippenbouillon en 2 basilicumblaadjes aan toe
n Laat de groenten volledig gaar
stoven
n Mix de bereiding vervolgens
fijn en giet de saus 2 maal door een zeef
n Breng op smaak met een nootje
Solo, peper en zout
n Hou warm op een zacht vuurtje
n Verhit de olie en leg er de
knorhaanfilets, met de velzijde naar onder, in
n Draai de filets vervolgens om
en kruid ze met peper en zout
n Halveer de avocado, verwijder
de pit en lepel er het vruchtvlees uit
n Pureer het vruchtvlees, samen
met het citroensap en breng het verder op smaak met peper en zout
n Schep de puree in een puntzak
en spuit een hart op elk bord
n Giet de wortelcoulis in de
harten en leg er de stukjes vis op
n Versier de hartjes bovenaan
met een takje basilicum
Wijntip
n Een glaasje Liebfraumilch of droge
rosé