Zuid-Spaans soepje met visquenelles

 

Ingrediėnten (4 pers)

n  2 preiwitten

n  1 wortel

n  2 uien

n  Solo

n  1 klein blikje tomatenpuree

n  1 blokje kippenbouillon

n  2 aardappelen

n  1 eetlepel rijst

n  200 gr wijtingfilet

n  2 eiwitten

n  2 eetlepels room

n  1 rode paprika

n  2 dl droge sherry

n  2 eetlepels gehakte peterselie

n  peper en zout

 

Bereiding

n  Maak de preiwitten en de wortel schoon

n  Snij beide groenten fijn

n  Pel de uien en snipper ze fijn

n  Smelt een nootje Solo en stoof er de groentensnippers in

n  Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even bakken

n  Giet er vervolgens 2 liter water op en voeg er het blokje kippenbouillon aan toe

n  Schil de aardappelen, was ze, snij ze in stukken en voeg deze bij de soep

n  Laat ± 30 minuten op een zacht vuurtje sudderen

n  Kook de rijst gaar in lichtgezouten water

n  Maak ondertussen de visquenelles

n Mix de wijting tot puree en spatel er de eiwitten en de room onder

n Breng op smaak met peper en zout

n Draai met behulp van 2 theelepels kleine ellipsvormige balletjes of quenelles uit de puree

n Pocheer deze quenelles ± 12 minuten in lichtgezouten water

n Bewaar ze vervolgens in koud water

n  Mix de soep

n  Was de rode paprika

n  Verwijder de zaden en zaadlijsten

n  Snij ze in dunne reepjes

n  Voeg deze, samen met de gekookte rijst, bij de soep

n  Laat nog ± 10 minuten zachtjes koken

n  Voeg er juist voor het opdienen de sherry, de gehakte peterselie en de visquenelletjes aan toe

 

Toelichtin

n  Quenelle is een aan het Frans ontleende benaming voor een balletje van vlees-, gevogelte- of visfarce

 

 


 

 


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen