Kalkoenlapje met Marsalasaus

 

 

Ingrediėnten (4 pers)

n  4 kalkoenlapjes van ± 180 gr

n  60 gr Parma-ham

n  250 gr champignons

n  ½ dl Marsala

n  1 dl room

n  1 dl kippenbouillon

n  Solo

n  peper en zout

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding

n  Kruid de kalkoenlapjes aan beide kanten met flink wat peper en een weinig zout

n  Snij de lapjes open open

n  Verdeelde Parma-ham eroer en plooi ze dicht

n  Druk het geheel flink aan zodatr de lapjes niet loskomen. Bind ze desnoods op met een keukentouw

n  Smelt 50 gr Solo in een braadpan

n  Bak hierin de kalkoenlapjes op een niet al te hoog vuur gedurende 10 minuten

n  Snij de champignons in plakjes

n  Voeg er na 5 minuten de gesneden champignons aan toe

n  Laat nog 5 minuten verder gaar bakken

n  Overgiet met de Marsala, de room en de kippenbouillon

n  Laat het geheel nog enkele minuten doorkoken

n  Breng desnoods op smaak met wat peper en zout

n  Serveer dit gerechtje met deegwaren

 

Tip

n  Marsala is een Italiaanse likeur die U eventueel kan vervangen door Porto

 

Wijntip

n  Chianti

 

 

 

 

 


 

 


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen