Kalkoenlapje met
Marsalasaus |
|
Ingrediėnten (4 pers) n
4 kalkoenlapjes van ± 180 gr n 60 gr Parma-ham n 250 gr champignons n ½ dl Marsala n 1 dl room n
1 dl kippenbouillon n
Solo n
peper en zout |
|
Bereiding
n Kruid de kalkoenlapjes aan
beide kanten met flink wat peper en een weinig zout
n Snij de lapjes open open
n Verdeelde Parma-ham eroer en
plooi ze dicht
n Druk het geheel flink aan
zodatr de lapjes niet loskomen. Bind ze desnoods op met een keukentouw
n Smelt 50 gr Solo in een
braadpan
n Bak hierin de kalkoenlapjes op
een niet al te hoog vuur gedurende 10 minuten
n Snij de champignons in plakjes
n Voeg er na 5 minuten de gesneden
champignons aan toe
n Laat nog 5 minuten verder gaar
bakken
n Overgiet met de Marsala, de
room en de kippenbouillon
n Laat het geheel nog enkele
minuten doorkoken
n Breng desnoods op smaak met
wat peper en zout
n Serveer dit gerechtje met
deegwaren
Tip
n Marsala is een Italiaanse
likeur die U eventueel kan vervangen door Porto
Wijntip
n Chianti