Chocoladeschuim met Baileys

 

Ingrediënten (4pers)

n  100 gr chocolade

n  5 cl Baileys

n  2 dl slagroom

n  4 eiwitten

n  100 gr suiker

n  1 gelatineblaadje

n  10 meringues

n  12 speculoosjes

n  4 eetlepels karamelsaus

 

 

Bereiding

n  Warm de slagroom lichtjes op

n  Week het gelatineblaadje in ijskoud water

n  Voeg de Baileys bij de room en roer er het gelatinebaaldje in los

n  Laat dit afkoelen

n  Klop vervolgen de room ¾ stijf

n  Laat de chocolade au bain-marie smelten

n  Spatel er voorzichtig de room onder

n  Klop de eiwitten op met suiker

n  Spatel ze voorzichtig onder de chocolade

n  Laat het geheel opstijven in de koeling

n  Verkruimel de meringue en de speculaasjes

n  Verdeel telkens een lepel van de meringue en speculaas in 4 glaasjes

n  Spuit er met behulp van een spuitzak wat van de chocolademousse op

n  Herhaal tot het glas vol is en eindig met de kruimels

n  Druppel wat karamelsaus over en dien op

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen