Witloofroomsoep met zeetongfilets

 

 

Ingrediėnten (4 pers)

n       8 zeetongfilets van 50 ą 60 gr

n       8 witloofstruikjes van 80 gr per stuk

n       1 prei

n       1 grote aardappel

n       ¼ teentje knoflook

n       2 liter heldere fonds van gevogelte en van kalf

n       3 laurierblaadjes

n       2 eigelen

n       50 ml room

n       100 ml slagroom

n       30 gr boter

n       versgemalen peper en zout

 

 

Bereiding

n  Witloof, prei en aardappel schoonmaken, wassen  en in stukjes snijden

n       Fonds, 6 witloofstruikjes, prei, knoflook, laurierblad en aardappel 40 min zachtjes laten koken

n       Laurierblad uit de soep nemen

n       De soep met mixer of door zeef pureren

n       Met zout en versgemalen peper op smaak brengen

n       Warm houden

n       Overige 2 struikjes in julienne snijden

n       Op een matig vuur boter in een steelpan goudbruin kleuren en de struikjes witloof onder voortdurend roeren 5 min laten stoven

n       Witloof moet knapperig blijven

n       Filets even onder koud stromend water afspoelen, droogdeppen en in 1 ą 2 cm grote stukjes snijden

n       De rauwe filets gedurende 1 min in de hete soep doen

n       Even laten koken en er het gestoofde witloof aan toevoegen

n       Het eigeel met de room kloppen en in de soep mengen

n       Soep in voorverwarmde terrine doen of in borden verdelen

n       De slagroom als een kapje bovenop plaatsen

 

Culinaire Kookclub Houthalen