Witloofroomsoep met zeetongfilets |
Ingrediėnten
(4 pers)
n 8 zeetongfilets van 50 ą 60 gr
n 8 witloofstruikjes van 80 gr per
stuk
n 1 prei
n 1 grote aardappel
n ¼ teentje knoflook
n 2 liter heldere fonds van gevogelte
en van kalf
n 3 laurierblaadjes
n 2 eigelen
n 50 ml room
n 100 ml slagroom
n 30 gr boter
n versgemalen peper en zout
Bereiding
n
Witloof, prei en aardappel schoonmaken, wassen en in stukjes snijden
n Fonds, 6 witloofstruikjes, prei,
knoflook, laurierblad en aardappel 40 min zachtjes laten koken
n Laurierblad uit de soep nemen
n De soep met mixer of door zeef
pureren
n Met zout en versgemalen peper op
smaak brengen
n Warm houden
n Overige 2 struikjes in julienne
snijden
n Op een matig vuur boter in een
steelpan goudbruin kleuren en de struikjes witloof onder voortdurend roeren 5
min laten stoven
n Witloof moet knapperig blijven
n Filets even onder koud stromend
water afspoelen, droogdeppen en in 1 ą 2 cm grote stukjes snijden
n De rauwe filets gedurende 1 min in
de hete soep doen
n Even laten koken en er het gestoofde
witloof aan toevoegen
n Het eigeel met de room kloppen en in
de soep mengen
n Soep in voorverwarmde terrine doen
of in borden verdelen
n De slagroom als een kapje bovenop
plaatsen