Mousse van witte chocolade met ananassaus, versierd met mango en munt

 

 

Ingrediėnten (4 pers)

n       175 gr witte chocolade

n       ½ blaadje gelatine

n       1 dooier van 1 hoeve-ei

n       300 gr geklopte room

n       een scheutje rum

n       een scheutje melk

n       1/8 van 1 rijpe ananas

n       gekookte suikersiroop (50 gr suiker en 50 gr water)

n       een scheutje citroensap

n       enkele blaadjes groene munt

n       enkele staafjes rijpe mango

 

 

Bereiding mousse

n       Smelt de chocolade met een scheutje melk op een zacht vuurtje tot een dikke vloeibare massa

n       Voeg de voorgeweekte gelatine toe

n       Meng alles goed door elkaar

n       Laat de chocolade afkoelen tot ± 30°C en voeg de eierdooier toe

n       Klop de room lobbig (net niet stijf) en spatel room voorzichtig door de chocolade en parfumeer met rum

n       Giet het moussebeslag in een kom en laat ± 6 uur opstijven in de koelkast

 

Bereiding saus

n       Schil de ananas en verwijder de harde kern

n       Snij het vruchtvlees in blokjes en mix met een beetje suikersiroop

n       Breng de puree op smaak met enkele druppels citroensap

n       Zeven en bewaren

 

Versiering

n       Snij de muntblaadjes of citroenmelisse in haarfijne reepjes

n       Schil de mango en snij het vruchtvlees in staafjes

n       Schik de staafjes op een bord

n       Giet ananaspuree op het bord

n       Plaats in het midden 2 eitjes mousse (soeplepel in kokend water dompelen en vervolgens een quenelle uit de  mousse trekken)

n       Bestrooi met muntsnippers

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen