Knoflooksoep met geroosterde aardappel

 

Ingrediėnten (4 pers)

n  10 teentjes knoflook

n  6 eetlepels olijfolie

n  2 takjes maggikruid of selderij

n  3 aardappelen

n  zeezout

n  1 doosje roomkaas met knoflook (150 gr)

n  1 bakje rucolacress (20 gr)

n  keukenpapier en staafmixer

 

http://cmgtcontent.ahold.com.kpnis.nl/cmgtcontent/media/000070700/000/000070784_001_FRAL0201291_200.jpg

Bereiding

n  Knoflook pellen

n  In soeppan 4 eetlepels olie en 9 knoflookteentjes zachtjes verwarmen en ± 15 minuten heel zachtjes laten sudderen

n  Takjes maggikruid halveren

n  Maggikruid aan knoflook toevoegen en nog ± 15 minuten laten meesudderen

n  Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand

n  Aardappels schillen

n  1 aardappel in flinterdunne plakjes snijden, rest in stukjes

n  Boven kom 1 teentje knoflook uitpersen, rest van olie erdoor roeren

n  Aardappelplakjes droogdeppen met keukenpapier en aan beide kanten bestrijken met knoflookolie

n  Plakjes op rooster leggen en ± 10 cm onder hete grill in 3 ą 4 minuten knapperig roosteren

n  Maggikruid uit pan nemen en bewaren

n  Door bakvet met knoflook 6 dl kokend water, aardappelstukjes en zout naar smaak roeren

n  Soep ± 10 minuten zachtjes doorkoken, af en toe roeren

n  Met staafmixer pureren tot gladde soep

n  Roomkaas toevoegen en al roerende laten smelten

n  Niet meer laten koken

n  Soep in vier diepe borden scheppen en maggikruid erin leggen

n  Rucolacress boven borden van bedje knippen

n  Plakjes geroosterde aardappel erop leggen

 

Wijntip

n  Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen

 


 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen