In venkel gestoofde konijnenbout

Bereidingstijd in minuten 60’ wachten, 30’ bereiden

 

Ingrediënten (4 pers)

n  1 venkelknol

n  2 maal 2 konijnenbouten

n  2 eetlepels grove mosterd

n  50 gr boter

n  1 teentje knoflook, in plakjes

n  3 eetlepels anijsdrank (bijv. Pernod)

n  100 ml venkelthee

n  250 gr kastanjechampignons

n  2 eetlepels olijfolie

 

http://cmgtcontent.ahold.com.kpnis.nl/cmgtcontent/media/000231000/000/000231002_001_FRAL03130612_200.jpg

Bereiding

n  Venkel wassen en in dunne plakken snijden; venkelgroen bewaren

n  Konijnenbouten insmeren met mosterd en met zout en peper bestrooien

n  In braadpan met dikke bodem boter verhitten en bouten rondom bruinbakken

n  Venkel en knoflookplakjes rond bouten in pan leggen

n  Anijsdrank en thee in pan schenken en aan de kook laten komen

n  Vuur laag draaien, deksel op pan leggen en bouten afgedekt in 45 à 60 minuten gaarstoven

n  Champignons schoonvegen, grote exemplaren halveren

n  In wok of koekenpan olie verhitten en champignons op hoog vuur 5 minuten roerbakken

n  Bestrooien met zout en peper

n  Achtergehouden venkelgroen fijnsnijden

n  Konijnenbouten in warme schaal leggen en in op 175°C voorverwarmde oven of onder aluminiumfolie warm houden

n  Champignons door venkel scheppen

n  Groenten met schuimspaan uit pan nemen en over vier borden verdelen

n  Konijnenbouten erop leggen en garneren met fijngesneden venkelgroen

 

 


 


 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen