In venkel gestoofde konijnenbout |
Bereidingstijd in minuten 60’ wachten, 30’ bereiden
Ingrediënten
(4 pers) n 1 venkelknol n 2 maal 2 konijnenbouten n 2 eetlepels grove mosterd n 50 gr boter n 1 teentje knoflook, in plakjes n 3 eetlepels anijsdrank (bijv. Pernod) n 100 ml venkelthee n 250 gr kastanjechampignons n 2 eetlepels olijfolie |
|
Bereiding
n
Venkel wassen en in dunne plakken snijden; venkelgroen bewaren
n
Konijnenbouten insmeren met mosterd en met zout en peper bestrooien
n
In braadpan met dikke bodem boter verhitten en bouten rondom bruinbakken
n
Venkel en knoflookplakjes rond bouten in pan leggen
n
Anijsdrank en thee in pan schenken en aan de kook laten komen
n
Vuur laag draaien, deksel op pan leggen en bouten afgedekt in 45 à 60
minuten gaarstoven
n
Champignons schoonvegen, grote exemplaren halveren
n
In wok of koekenpan olie verhitten en champignons op hoog vuur 5 minuten
roerbakken
n
Bestrooien met zout en peper
n
Achtergehouden venkelgroen fijnsnijden
n
Konijnenbouten in warme schaal leggen en in op 175°C voorverwarmde oven of
onder aluminiumfolie warm houden
n
Champignons door venkel scheppen
n
Groenten met schuimspaan uit pan nemen en over vier borden verdelen
n
Konijnenbouten erop leggen en garneren met fijngesneden venkelgroen