Appeltorentjes met honingsaus

 

Ingrediėnten (4 pers)

n  2 grote appels (Jonagold)

n  1 peer

n  2 eetlepels honing (Bio)

n  150 gr Griekse yoghurt

n  3 eetlepels boter

n  ½ citroen

n  ½ eetlepel kaneel

n  enkele blaadjes munt of citroenmelisse

 

http://www.colruyt.be/colruyt/static/koken/recepten/assets/feest16.jpg

Bereiding

n  Pers de ½ citroen: u heeft ½ ą 1 eetlepel sap nodig, naar smaak

n  Snij de schil in flinterdunne reepjes van enkele cm lang

n  Snij de ongeschilde appels en peer in dobbelsteentjes

n  Smelt de boter en bak de appelen peerblokjes tot ze glanzen.

n  Voeg 1 eetlepel honing toe en laat karameliseren

n  Verwarm intussen de Griekse yoghurt in een steelpannetje met nog 1 eetlepel honing (niet laten koken)

n  Neem van het vuur en giet er ½ ą 1 eetlepel citroensap bij

n  Klop goed dooreen en giet door een zeef

n  Strooi er nog ¼ koffielepel kaneel over

n  Verdeel de appel- en peerblokjes over 4 ronde potjes (ovenschoteltjes of lege yoghurtpotjes) en druk goed aan

n  Stort de appeltorentjes in het midden van de bordjes en giet er de warme honingsaus in streepjes rond

n  Strooi wat kaneel over de bordjes en werk af met de reepjes citroenschil en eventueel nog een blaadje munt of citroenmelisse

 

 

 


 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen