Eieren in gerookte zalm |
Bereidingstijd in minuten: 25’ voorbereiden, 60’ wachten en 25’ bereiden
Ingrediënten
(4 pers) n 200 gr gerookte zalm n 100 gr hüttenkäse n 2 eetlepels verse bieslook, fijngesneden n 1 eetlepel dille (vers of diepvries),
fijngesneden n 75 gr waterkers n 4 eieren (medium) n versgemalen citroenpeper n plasticfolie n koffiekopjes, dun ingevet met olie |
|
Bereiding
n
Kook
de eieren in 6 à 8 minuten bijna hard
n
Spoel
ze af onder koud stromend water, pel ze en laat ze afkoelen
n
Bekleed
de bodem en wand van de ingevette kopjes met plasticfolie
n
Bekleed
ze daarna met plakjes gerookte zalm
n
Meng
de Hüttenkäse met bieslook en dille en breng hem op smaak met zout en
(citroen)peper
n
Schep
in elk vormpje een lepel van dit mengsel en duw er dan een ei in met de spitse
kant naar beneden
n
Schep
er Hüttenkäse op, verdeel die rond het ei en druk alles goed aan
n
Dek
de bovenkant af met een stukje zalm en zet de vormpjes minstens 1 uur afgedekt
in de koelkast
n
Verwijder
de grove steeltjes uit de waterkers en verdeel de blaadjes over vier bordjes
n
Keer
op elk bordje een kopje en trek het vormpje voorzichtig omhoog
n
Garneer
eventueel met een takje verse dille
n
Lekker
met versgeroosterde plakjes stokbrood