Eieren in gerookte zalm

Bereidingstijd in minuten: 25’ voorbereiden, 60’ wachten en 25’ bereiden

Ingrediënten (4 pers)

n  200 gr gerookte zalm

n  100 gr hüttenkäse

n  2 eetlepels verse bieslook, fijngesneden

n  1 eetlepel dille (vers of diepvries), fijngesneden

n  75 gr waterkers

n  4 eieren (medium)

n  versgemalen citroenpeper

n  plasticfolie

n  koffiekopjes, dun ingevet met olie

 

http://cmgtcontent.ahold.com.kpnis.nl/cmgtcontent/media//000387000/000/000387042_001_FRAL06040811_200.jpg

Bereiding

n  Kook de eieren in 6 à 8 minuten bijna hard

n  Spoel ze af onder koud stromend water, pel ze en laat ze afkoelen

n  Bekleed de bodem en wand van de ingevette kopjes met plasticfolie

n  Bekleed ze daarna met plakjes gerookte zalm

n  Meng de Hüttenkäse met bieslook en dille en breng hem op smaak met zout en (citroen)peper

n  Schep in elk vormpje een lepel van dit mengsel en duw er dan een ei in met de spitse kant naar beneden

n  Schep er Hüttenkäse op, verdeel die rond het ei en druk alles goed aan

n  Dek de bovenkant af met een stukje zalm en zet de vormpjes minstens 1 uur afgedekt in de koelkast

n  Verwijder de grove steeltjes uit de waterkers en verdeel de blaadjes over vier bordjes

n  Keer op elk bordje een kopje en trek het vormpje voorzichtig omhoog

n  Garneer eventueel met een takje verse dille

n  Lekker met versgeroosterde plakjes stokbrood

 

 

 


 


 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen