Romige mosterdsoep met gemberreepjes

Bereidingstijd in minuten: 15’ bereiden

Ingrediënten (4 pers)

n  1 sjalotje

n  50 gr boter of margarine

n  50 gr bloem

n    kippenbouillontablet

n  6 gemberbolletjes (potje 240 gr)

n  2 eetlepels Zaanse mosterd

n  ½  eetlepel Franse mosterd

n  2 dl slankroom

n  2 eetlepels gembersiroop

n  peper

 

http://cmgtcontent.ahold.com.kpnis.nl/cmgtcontent/media/000003400/000/000003456_001_FRAL00101392_200.jpg

Bereiding

n  Sjalotje pellen en fijnsnipperen

n  In pan boter verhitten en sjalot ± 1 minuut zachtjes fruiten

n  Bloem door boter roeren

n  Scheutje voor scheutje 250 ml water toevoegen en blijven roeren tot gladde, lichtgebonden saus ontstaat

n  400 ml water erdoor roeren tot licht gebonden soep ontstaat

n  Bouillontabletten erboven verkruimelen

n  Soep aan de kook brengen en ± 5 minuten zachtjes laten koken

n  Intussen gemberbolletjes in dunne plakjes snijden en vervolgens in dunne reepjes snijden

n  In kom mosterd losroeren met 3 eetlepels hete soep

n  Mosterdmengsel, room, gembersiroop en gemberreepjes door soep roeren

n  Op smaak brengen met peper

n  Soep niet meer laten koken

n  Serveren met bruin stokbrood en gezouten boter

 

 

 

 

 


 

 

 


 

 

 


 


 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen