Kersen-ricotta mousse

Bereidingstijd in minuten: 15’ voorbereiden, 60’ wachten en 5’ bereiden

Ingrediënten (4 pers)

n  3 blaadjes witte gelatine

n  40 gr kersen uit een potje (+ 4 kersen voor garnering) blikje

n  2 dl slagroom

n  40 gr suiker

n  1 zakje vanillesuiker

n  200 gr ricotta (kaas)

n  60 gr pure chocolade

n  4 plakken chocoladecake (à ± 1 cm dik)

n  plasticfolie

n  uitsteekvormpje doorsnede ± 8 cm

 

http://cmgtcontent.ahold.com.kpnis.nl/cmgtcontent/media/000002900/000/000002940_001_FRAL0001082_200.jpg

Bereiding

n  Gelatine in ruim koud water ± 5 minuten laten weken

n  Kersen in stukjes snijden

n  Slagroom met suiker stijf kloppen

n  Vanillesuiker en stukjes kers door ricotta roeren

n  In pan ½ dl siroop uit potje kersen verhitten

n  Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in hete siroop oplossen

n  Door ricotta scheppen

n  Chocolade grof hakken en door ricotta mengen

n  Slagroom erdoor scheppen

n  Met uitsteekring uit plakjes cake 4 rondjes steken

n  Uitsteekringen bekleden met plasticfolie en op vier bordjes zetten

n  Rondjes deeg in ringen leggen

n  Ricottamengsel erover verdelen en bovenkant gladstrijken

n  Mousse in koelkast in ± 1 uur laten opstijven

n  Ringen verwijderen en plasticfolie van mousse trekken

n  Garneren met kers

 

Tip

n  Voor het uitsteken kunt u ook plastic bekers zonder bodem gebruiken

n  Het originele recept wordt gemaakt met gekonfijte amarenakersen en ½ dl amarenasiroop in plaats van cocktail cherries. Bij gebruik van amarenakersen de cake besprenkelen met ± 1½ eetlepel marasquin

 

Wijntip

n  Rijke, zoete rode wijnen en port

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 


 

 

 


 


 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen