Karnemelkpannenkoekjes met appel

 

Ingrediënten (4 pers)

n  250 g bloem

n  2 theelepels bakpoeder

n  ½ theelepel dubbelkoolzure soda (Natrium bicarbonaat)

n  ¼ theelepel zout

n  1 theelepel gemalen kaneel

n  ½ theelepel gemalen gember

n  ½ theelepel gemalen kruidnagel

n  2 eieren

n  50 gr lichtbruine suiker

n  2½ dl karnemelk

n  1 dl water

n  75 gr boter, gesmolten

Ingrediënten voor de afwerking

n  3 appels

n  ½ lepel vanille-ijs

n  1 theelepel gemalen kaneel

n  ahornsiroop

 

http://het.gastronomen.net/figuren/recepten/images/pannenkoek2.jpg

Bereiding

n  Zeef de eerste zeven ingrediënten in een kom

n  Klop in een andere kom de eieren los met de suiker

n  Voeg de karnemelk, het water en 25 gr boter toe, en roer goed

n  Voeg ten slotte de bloem toe en roer tot een glad beslag

n  Laat het beslag 2 uren rusten in de koelkast

n  Was de appels en snij ze in dunne schijfjes

n  Laat het ijs een beetje zachter worden in de koelkast en roer er de kaneel door

n  Doe een beetje boter in een pan en bak een schijfje appel 1 minuut aan elke kant

n  Voeg genoeg beslag toe om de appel net niet te bedekken (het beslag zal tijdens het bakken uitlopen en de appel helemaal bedekken)

n  Bak de pannenkoekjes 1 minuut aan elke kant en hou ze warm

n  Verdeel de pannenkoekjes over vier borden en serveer ze met het ijs en de ahornsiroop

 

 

 

 

 

 


 


 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen