Wit voorgerechtje in een glas

 

Ingrediënten (4 pers)

n  200 g victoriabaars (of andere witvis)

n  een bussel asperges

n  4 bloemkoolbloemetjes

n  enkele sprieten bieslook

n  100 gr zure room

n  50 gr gerookte forel

n  1 eetlepel mayonaise

n  1 eetlepel yoghurt

 

 

Bereiding

n  De asperges schoonmaken, in stukken snijden en krokant stomen of koken

n  De vis in blokjes snijden en stomen

n  Een romig sausje bereiden door zure room, yoghurt, mayonaise en gesneden forel te pureren

n  Kruiden met peper en zout

n  De ingrediënten stapelen in grote wijnglazen: eerst de aspergestukken, dan de witvis, het romig sausje en vervolgens een toefje gestoomde bloemkool en aspergepunten

n  Versieren met een weinig gesnipperde bieslook: het groen maakt het wit nog witter!

n  Dit stapelgerecht kan aan tafel worden opgediend, of als aperitiefhapje of lepelgerecht tijdens een receptie

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen