Wit voorgerechtje in een glas |
Ingrediënten
(4 pers) n 200 g victoriabaars
(of andere witvis) n een bussel asperges n 4 bloemkoolbloemetjes n enkele sprieten bieslook n 100 gr zure room n 50 gr gerookte forel n 1 eetlepel mayonaise n 1 eetlepel yoghurt |
|
Bereiding
n
De asperges schoonmaken, in stukken snijden en krokant
stomen of koken
n
De
vis in blokjes snijden en stomen
n
Een
romig sausje bereiden door zure room, yoghurt, mayonaise en gesneden forel te
pureren
n
Kruiden
met peper en zout
n
De
ingrediënten stapelen in grote wijnglazen: eerst de aspergestukken, dan de
witvis, het romig sausje en vervolgens een toefje gestoomde bloemkool en
aspergepunten
n
Versieren
met een weinig gesnipperde bieslook: het groen maakt het wit nog witter!
n
Dit
stapelgerecht kan aan tafel worden opgediend, of als aperitiefhapje of
lepelgerecht tijdens een receptie