Paprikasoep met met prosciutto tortellini

 

Ingrediënten (4 pers)

n  3 dikke paprika’s (rood, geel of oranje)

n  30 tortellini met prosciutto crudo (Benito, versmarkt)

n  2 dikke wortelen

n  1 ui

n  1dl room

n  1½ liter kippenbouillon (3 blokjes opgelost in 1½ liter heet water)

n  1 teentje knoflook

n    potje bieslook

n  ½ koffielepel tijm

n  1 laurierblaadje

n  peper en zout

 

Bereiding

n  Verwijder de witte zaadlijsten en de pitten uit de paprika’s en snij in grove stukken

n  Versnipper de ui, het knoflook en het bieslook

n  Snij de wortelen in schijfjes

n  Doe de stukken paprika, de ui, het knoflook en de wortelen in een kookpan

n  Kruid met tijm en laurier en giet de kippenbouillon erover

n  Laat 25 minuten koken

n  Haal het laurierblaadje uit de kookpan en mix tot een gladde soep

n  Voeg de tortellini bij de soep en laat nog vijf minuten gaar worden op een matig vuur

n  Klop de room half stijf en meng er het bieslook onder

n  Kruid naar smaak met peper en zout

n  Schep de soep in diepe borden

n  Zorg dat iedereen ongeveer 5 tortellini’s heeft en doe een lepeltje kruidenroom in het midden van elk bord

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen