Krokant gebakken kipfilet met witte asperges,
geplet ei, charlotte-pureetje en saus met groene peper |
Ingrediënten
(8 pers) n 8 kipfilets n 24 witte asperges n 4 eieren n 100 gr peterselie n peper, zout en muskaatnoot n 500 gr charlotte-aardappelen n 50 gr boter n 2 stengels jonge ui n grof zeezout Ingrediënten
voor de saus n 2 dl kalfsjus n groene pepers op sap n 1 koffielepel room n 50 gr boter n 1 koffielepel cognac |
|
Bereiding
n Kipfilets dicht schroeien en verder laten garen in
de oven gedurende 5 a 6 minuten, daarna trancheren
n Asperges schillen en beetgaar koken in licht
gezouten water
n Besprenkelen met geklaarde boter en warm houden
n Eieren bijna hard koken (8 minuten), laten afkoelen
en fijn malen
n Kruiden met peper en zout
n Peterselie schoonmaken, drogen en frituren,
bestrooien met zout en licht verkruimelen
n Aardappelen gaar koken in licht gezouten water, met
stamper tot puree verwerken en smeuïg maken met boter, kruiden met peper en
zout
n Voor de saus de kalfsjus met groene pepers en
cognac inkoken, binden met boter, kruiden met peper en zout
n Bedje maken van aardappelpuree met hierop de
kipfilet en ernaast de asperges
n Tussenin de mimosa van ei en op het uiteinde van de
asperges gefrituurde peterselie
n Saus in lijntjes er rond trekken