Zabaglione met vanilleroomijs en fruit

 

Ingrediënten (1 pers)

n  1 flinke bol vanilleroomijs per persoon

n  fruit vb. aardbeien, ananas, druiven, meloen, enz…

Ingrediënten voor de zabaglione (1 pers)

n  normale portie - 1 eidooier per persoon

n  wat grotere portie - 2 eierdooiers per persoon

n  per eierdooier één eierschaaltje alcoholische drank en één eierschaaltje suiker

 

P1000956

Bereiding

n  Au bain marie, kookpot met water waarin een kleinere kookpot hangt die door het opkloppen zeker niet in de grotere kookpot kan vallen. De leinere kookpot mag net het water niet raken

n  Doe eierdooiers suiker en drank bijeen en klop heel stevig in 8 vorm tot de zabaglione redelijk vast is. De massa mag net niet koken, anders gaat het ei schiften

n  Gebruik een diep bord

n  Snij de ananas en meloen of ander fruit in kleine blokjes van maximaal 1cm bij 1cm

n  Doe 1cm van elk in blokjes gesneden fruit in een ring van 8 à 10 cm diameter midden in een diep bord zodat er een bodempje van 2 cm op uw bord ligt

n  Garneer het bord met de rest van het fruit naar believen en naar eigen fantasie

n  Doe één bol vanilleroomijs op dat fruitbodempje

n  Overgiet het geheel met de zabaglione

n  Bestrooi met poedersuiker en brandt met een créme brulleé brandertje de suiker wat bruin

n  Dien op – Smakelijk!

 

Tip

n  Als alcoholische drank wordt origineel Marsala wijn gebruikt maar men kan evengoed een andere drank gebruiken zoals amaretto, zoete witte wijn of droge witte wijn, zelfs limoncello, cognac of rhum zijn geschikt
Wel moet er rekening gehouden worden met de zoetigheid van de drank. Men moet wat doseren

n  Als men zoete witte wijn gebruikt moet men wat minder suiker gebruiken. Men kan ook zoete en droge witte wijn samen gebruiken of een geutje amaretto met de wijn, enz…..

 

n  Saus in lijntjes er rond trekken

 

 


 

 

 

 

 

 

 


 


 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen