Orechiette in salsa di brocoletti (San Giorgio
& Il Drago) |
Ingrediënten
(4 pers) n 300 gr orechiette-pasta (uit Puglia) n 300 gr brocoletti (Siciliaanse broccolisoort met
minder compacte roosjes dan de klassieke broccoli, verkrijgbaar in Italiaanse
speciaalzaken) n 40 gr geraspte parmigiano n 1 teentje knoflook n extra vierge olijfolie n peper en zout |
|
Bereiding
n Kook de pasta iets langer dan al dente
n Kook intussen ook de brocolettiroosjes in 2 liter
zout water
n Spoel meteen onder koud water om het kookproces te
stoppen
n Laat in een pan met wat olie het hele
knoflookteentje kleuren, voeg er de brocoletti aan toe en plet met een vork
n Breng op smaak met peper en zout en voeg de kaas
toe
n Doe er onmiddellijk daarna ook de pasta bij en,
indien nodig, een beetje kookwater