Orechiette in salsa di brocoletti (San Giorgio & Il Drago)

 

Ingrediënten (4 pers)

n  300 gr orechiette-pasta (uit Puglia)

n  300 gr brocoletti (Siciliaanse broccolisoort met minder compacte roosjes dan de klassieke broccoli, verkrijgbaar in Italiaanse speciaalzaken)

n  40 gr geraspte parmigiano

n  1 teentje knoflook

n  extra vierge olijfolie

n  peper en zout

 

http://het.gastronomen.net/figuren/recepten/images/0501-kw04.jpg

Bereiding

n  Kook de pasta iets langer dan al dente

n  Kook intussen ook de brocolettiroosjes in 2 liter zout water

n  Spoel meteen onder koud water om het kookproces te stoppen

n  Laat in een pan met wat olie het hele knoflookteentje kleuren, voeg er de brocoletti aan toe en plet met een vork

n  Breng op smaak met peper en zout en voeg de kaas toe

n  Doe er onmiddellijk daarna ook de pasta bij en, indien nodig, een beetje kookwater

 

 

 


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen