Borst van duif met in honing gemarineerde groenten |
Ingrediënten
(4 pers) n
8
ontbeende duivenborsten n
100
gr knolselder n
1
venkel n
4
raapjes n
100
gr uitjes n
olijfolie n
100
gr kleine wortels n
100
gr paddestoelen (bv. kleine cantharellen) n
een
klontje boter n
grof
zout, peper van de molen Ingrediënten
voor de marinade n
1
eetlepel olijfolie n
1
eetlepel sherryazijn n
1
eetlepel honing n
1
dl arachideolie n
½
dl hazelnootolie n
sap
van 1 limoen n
1
sjalot, fijngesneden n
1
takje tijm |
|
Bereiding
n
Marinade: stoof sjalot en tijm even in olijfolie
n
Voeg
de azijn toe, zet terug op het vuur en voeg de rest van de ingrediënten toe
n
Zet
de marinade warm weg
n
Maak
de groenten schoon en snij klein
n
Blancheer
de uitjes 2 minuten in kokend water, laat uitlekken en pel de uitjes
n
Smoor
de groenten gaar in wat olijfolie
n
Schep
regelmatig om, zodat de groenten kleuren en zachter worden maar niet verbranden
n
Neem
de pan van het vuur, overgiet de groenten met de marinade en laat alles 2 uur
trekken
n
Bereid de duivenborsten: Verwarm olijfolie en een klontje
boter in een bakpan
n
Kruid
de borsten met peper en bak twee minuten op de velzijde
n
Keer
en bak nog kort aan de andere kant
n
Het
vlees mag niet te gaar worden
n
Kruid
met peper en zout
n
Warm
de groenten een weinig op in de marinade
n
Verdeel
de groenten en het vlees over vier warme borden
n
Versier
met een sliertje limoenschil en serveer met gekookte of gebakken aardappels