Borst van duif met in honing gemarineerde groenten

 

Ingrediënten (4 pers)

n  8 ontbeende duivenborsten

n  100 gr knolselder

n  1 venkel

n  4 raapjes

n  100 gr uitjes

n  olijfolie

n  100 gr kleine wortels

n  100 gr paddestoelen (bv. kleine cantharellen)

n  een klontje boter

n  grof zout, peper van de molen

Ingrediënten voor de marinade

n  1 eetlepel olijfolie

n  1 eetlepel sherryazijn

n  1 eetlepel honing

n  1 dl arachideolie

n  ½ dl hazelnootolie

n  sap van 1 limoen

n  1 sjalot, fijngesneden

n  1 takje tijm

Bereiding

n  Marinade: stoof sjalot en tijm even in olijfolie

n  Voeg de azijn toe, zet terug op het vuur en voeg de rest van de ingrediënten toe

n  Zet de marinade warm weg

n  Maak de groenten schoon en snij klein

n  Blancheer de uitjes 2 minuten in kokend water, laat uitlekken en pel de uitjes

n  Smoor de groenten gaar in wat olijfolie

n  Schep regelmatig om, zodat de groenten kleuren en zachter worden maar niet verbranden

n  Neem de pan van het vuur, overgiet de groenten met de marinade en laat alles 2 uur trekken

n  Bereid de duivenborsten: Verwarm olijfolie en een klontje boter in een bakpan

n  Kruid de borsten met peper en bak twee minuten op de velzijde

n  Keer en bak nog kort aan de andere kant

n  Het vlees mag niet te gaar worden

n  Kruid met peper en zout

n  Warm de groenten een weinig op in de marinade

n  Verdeel de groenten en het vlees over vier warme borden

n  Versier met een sliertje limoenschil en serveer met gekookte of gebakken aardappels

 


 


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen