Advocaat-kwarktaart met perzik

 

Ingrediėnten (6 pers)

n  200 gr bastognekoeken (Lu) of biospeculaaskoeken

n  50 gr boter of margarine

n  4 eetlepels abrikozenjam zonder suiker

n  ½ eetlepel olie

n  6 blaadjes gelatine (± 10 ą 12 gr)

n  1 blik halve perziken (netto 820 gr)

n  3 eetlepels sinaasappelsap

n  450 gr magere kwark

n  1 dl advocaat

n  100 gr fijne (bio)suiker

n  ¼ liter slagroom

Ingrediėnten voor versiering

n  munt

n  eventueel druppels advocaat op de bordspiegel

 

Bereiding

n  Maal de bastognekoeken fijn in de blender van de keukenmachine of doe ze in een plastic zak en verkruimel ze met de deegroller

n  Smelt de boter in een pannetje zonder te laten bruinen

n  Roer de boter en twee eetlepels abrikozenjam door de koekkruimels

n  Vet een springvorm (diameter 24 cm) in met olie

n  Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk goed aan

n  Week de gelatine 5 minuten in koud water

n  Laat intussen de perziken uitlekken

n  Snij de helft in kleine stukjes en de andere helft in dunne schijfjes

n  Meng de perzikstukjes in een kom met 2 eetlepels abrikozenjam

n  Verdeel ook deze mengeling over de taartbodem

n  Verwarm het sinaasappelsap in een pannetje

n  Knijp de gelatine goed uit en los al roerend, van het vuur af, op in het hete sap

n  Doe de kwark, advocaat, suiker en het gelatinemengsel in een kom

n  Roer alles goed door elkaar

n  Klop in een andere kom ¼ liter slagroom met de rest van de suiker stijf

n  Schep de slagroom door het kwarkmengsel

n  Verdeel het mengsel over de taart en strijk de bovenkant glad

n  Laat de taart ± 4 uur in de koelkast opstijven

n  Verwijder de rand van de springvorm

n  Garneer de bovenkant van de taart met perzikschijfjes en serveer als taartpunt of steek twee rondjes uit en zet ze op elkaar

 

 

 


 


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen