Flensjes met
paddestoelen |
Ingrediënten
(4 pers) n 110 gr bloem n 1 ei n 1 eierdooier n 2½ dl melk n 1 eetlepel Solo Culinesse n peper en zout n 1 eetlepel sesamzaad n 750 gr gemengde paddestoelen
(Parijse, shii-takes, girolles, bundelzwammen, beukenzwammen,
eekhoorntjesbrood, ) n 1 sjalotje n 1 teentje knoflook n 2 eetlepels basilicum
(gesnipperd) n 2 eetlepels peterselie
(gehakt) n 1 eetlepel bieslook
(gesnipperd) Ingrediënten voor de saus
n Solo Culinesse n 1 sjalotje n 1 teentje look n 1 stengel bleekselder n 1 takje tijm n 1 + 4 takjes rozemarijn n 4 dl kippenbouillon n 2 dl room |
|
Bereiding
n Zeef de bloem in een kom
n Maak een kuiltje en doe er het
ei, de eierdooier, de melk en Solo Culinesse in
n Strooi zout en peper op de
rand en roer vanuit het midden tot een glad beslag
n Meng er het sesamzaad onder
n Bak 8 flensjes van ± 11 cm in
Solo Culinesse en houd ze warm (zie tip)
n Borstel en/of spoel de
paddestoelen
n Dep droog indien nodig
n Snijd de steeltjes af en houd
ze apart
n Snijd grote exemplaren kleiner
n Pel en snipper het sjalotje en
de look
n Stoof in de Solo Culinesse
n Houd ¼ van de paddestoelen
apart en voeg de rest ij ui en look
n Bak al roerend op hoog vuur
n Kruid met peper en zout
n Giet door een zeef en vang het
vocht op
n Meng de verse kruiden door de
paddestoelen en houd warm
n Hak voor de saus het sjalotje,
de look en de paddestoelrestjes fijn
n Snijd de selderstengel in
stukjes
n Stoof alles aan in Solo
Culinesse
n Voeg tijm, een takje
rozemarijn en bouillon toe en laat tot de helft inkoken
n Voeg het opgevangen paddestoelvocht
en de room toe en laat weer inkoken
n Zeef de saus, breng op smaak
en houd warm
n Verhit nog wat Solo Culinesse
en roerbak op hoog vuur de apart gehouden paddestoelen
n Leg op 4 warme borden een
flensje
n Verdeel er de kruidige
paddestoelen over, dek af met een tweede flensje
n Werk af met de paddestoelen,
de saus en een takje rozemarijn
Tip
n U kunt kleine pannenkoekjes
bakken met behulp van een metalen ring die U in de pan plaatst om een mooie
vorm te krijgen
of ook
bak de pannenkoekjes in een zo
klein mogelijk pannetje
n De paddestoelenmengeling kunt
U zelf samenstellen naar gelang het aanbod. Ook oesterzwammen,
kastanjechampignons of gewone witte champignons komen in aanmerking voor dit
feestelijk gerecht