Flensjes met paddestoelen

 

Ingrediënten (4 pers)

n  110 gr bloem

n  1 ei

n  1 eierdooier

n  2½ dl melk

n  1 eetlepel Solo Culinesse

n  peper en zout

n  1 eetlepel sesamzaad

n  750 gr gemengde paddestoelen (Parijse, shii-takes, girolles, bundelzwammen, beukenzwammen, eekhoorntjesbrood,  )

n  1 sjalotje

n  1 teentje knoflook

n  2 eetlepels basilicum (gesnipperd)

n  2 eetlepels peterselie (gehakt)

n  1 eetlepel bieslook (gesnipperd)

Ingrediënten voor de saus

n  Solo Culinesse

n  1 sjalotje

n  1 teentje look

n  1 stengel bleekselder

n  1 takje tijm

n  1 + 4 takjes rozemarijn

n  4 dl kippenbouillon

n  2 dl room

 

 

Bereiding

n  Zeef de bloem in een kom

n  Maak een kuiltje en doe er het ei, de eierdooier, de melk en Solo Culinesse in

n  Strooi zout en peper op de rand en roer vanuit het midden tot een glad beslag

n  Meng er het sesamzaad onder

n  Bak 8 flensjes van ± 11 cm in Solo Culinesse en houd ze warm (zie tip)

n  Borstel en/of spoel de paddestoelen

n  Dep droog indien nodig

n  Snijd de steeltjes af en houd ze apart

n  Snijd grote exemplaren kleiner

n  Pel en snipper het sjalotje en de look

n  Stoof in de Solo Culinesse

n  Houd ¼ van de paddestoelen apart en voeg de rest ij ui en look

n  Bak al roerend op hoog vuur

n  Kruid met peper en zout

n  Giet door een zeef en vang het vocht op

n  Meng de verse kruiden door de paddestoelen en houd warm

n  Hak voor de saus het sjalotje, de look en de paddestoelrestjes fijn

n  Snijd de selderstengel in stukjes

n  Stoof alles aan in Solo Culinesse

n  Voeg tijm, een takje rozemarijn en bouillon toe en laat tot de helft inkoken

n  Voeg het opgevangen paddestoelvocht en de room toe en laat weer inkoken

n  Zeef de saus, breng op smaak en houd warm

n  Verhit nog wat Solo Culinesse en roerbak op hoog vuur de apart gehouden paddestoelen

n  Leg op 4 warme borden een flensje

n  Verdeel er de kruidige paddestoelen over, dek af met een tweede flensje

n  Werk af met de paddestoelen, de saus en een takje rozemarijn

 

Tip

n  U kunt kleine pannenkoekjes bakken met behulp van een metalen ring die U in de pan plaatst om een mooie vorm te krijgen

of ook

bak de pannenkoekjes in een zo klein mogelijk pannetje

 

n  De paddestoelenmengeling kunt U zelf samenstellen naar gelang het aanbod. Ook oesterzwammen, kastanjechampignons of gewone witte champignons komen in aanmerking voor dit feestelijk gerecht

 


 

 


 


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen